Game of Thrones fanovi neće morati dugo čekati kako bi vidjeli prvu od nekoliko prequel serija koje su u razvoju u trebaju doći na HBO.

U novom razgovoru za Variety, HBO programski šef Casey Bloys je natuknuo da je 2022. godina ono kada bi ova spin-off serija “House of the Dragon” trebala doći. I dok Bloys nije želio otkriti točan datum – na kraju serija još nije ni započela sa snimanjem – on im je rekao da je ekipa “u sobi i trenutno razvijaju priču… Moja je pretpostavka da ćemo je vidjeti ’22.”

Dok čekamo ovu hit seriju fantazije, HBO nam je natuknuo nekoliko potencijalnih spin-off serija, nastavaka i prequela koji bi mogli proizaći iz originalne serije. U jednom trenutku, glasine su spominjale četiri serije, a nakon toga čak pet. Prva koja će zaista i ugledati svijetlo dana je “House of the Dragon,” koja će se fokusirati na rane dane Kuće Targaryen.

U studenom, HBO je najavio da kreće dalje s tom prequel serijom, s dobitnikom Emmy nagrade i dugogodišnjim Game of Thrones suradnikom Miguelom Sapochnikom koji će režirati pilot i biti jedan od showrunnera “House of the Dragon” serije, zajedno s Ryanom Condalom.

George R.R. Martin i Vince Gerardis su izvršni producenti, a serija će se bazirati na Martinovoj “Fire and Blood” noveli, te će se odvijati nekih 300 godina prije događanja u originalnoj serije, a pratit će uspon Kuće Targaryen.

Tijekom mjeseci od prve najave spin-off serija, neke su već uspjele otpasti, poput prequel serije u kojoj je trebala glumiti Naomi Watts.