Sve što znamo o nadolazećoj HBO Game of Thrones prequel seriji House of the Dragon

Sve što znamo o nadolazećoj HBO Game of Thrones prequel seriji House of the Dragon

HBO je dao zeleno svijetlo pravljenju nove Game of Thrones prequel serije naziva House of the Dragon. U ovom članku vam donosimo sve što znamo o toj seriji.

Što je House of the Dragon?

House of the Dragon je serija bazirana na George R.R. Martinovoj knjizi iz 2018. godine naziva Fire & Blood. Prati povijest Kuće Targaryen u Westerosu koja je počela otprilike 300 godine prije događanja u Game of Thrones. Knjiga se proteže 150 godina (ali govori samo o polovini povijesti obitelji Targaryen; planira se druga knjiga koja nastavlja obiteljsku priču do Robertove pobune – kada, jako je teško reći s George R.R. Martinom).

Što mislimo o knjizi Fire and Blood?

Sve što znamo o nadolazećoj HBO Game of Thrones prequel seriji House of the Dragon

Fire & Blood najjasnija je povijest Kuće Targaryen u Westerosu. Počinje dolaskom najdaljeg pradjede-ujaka Daenerys Targaryen, Aegona, te onda završava nekih 150 godina poslije, na pola puta do vremenskog odvijanja Game of Thrones serije. Svjedočite propasti raznih generacija i dizanja u legende. Prvo dolaze Osvajajući Aegon i njegove sestre/žene, Visenya i Rhaenys, Sveto plavo trojstvo arhetipova mašte: jedan postojani vladar, jedan carski ratnik i jedan sanjarski istraživač. Pratimo potomstvo njihovih potomaka kroz desetljeća. Postoji još jedan Aegon koji se voli zabavljati, treći koji jedva priča i na četvrtog sam već i zaboravio. Postoje jednostavni monarhi bez glave za politiziranje, a i oni koji dobro planiraju kako zabiti nož u leđa… Dijelovi ove knjige objavljeni su i prije, kao odvojene novele. Ponovno čitanje njih ovdje dodaje kontekst, ali i dalje možete čitati Fire & Blood kao niz zasebnih priča.

Hoće li serija biti poput knjige?

Ako serija bude snimana poput knjige, glavni likovi bi se mijenjali svakih par epizoda kako dok se Targaryenovi vođe dižu i propadaju. Tako da pretpostavljamo da će se serija fokusirati na određeno vremensko razdoblje i određene likove kako bi postojala određena razina dosljednosti glumaca kroz velike dijelove serije (ako ne i kroz sve). Čuli smo da će se serija fokusirati na vremensko razdoblje koje vodi do, onda na kraju uključuje najdramatičniji događaj za vrijeme vladavine Targaryena – Ples Zmajeva, Targaryenski Građanski Rat.

O čemu se radilo u građanskom ratu?

Sve što znamo o nadolazećoj HBO Game of Thrones prequel seriji House of the Dragon

To je priča o borbi između Rhaenyra Targaryen i njezinog polu brata Aegona za kontrolom nad Sedam Kraljevstva. Oni su oboje mislili da pripadaju na Željeznom prijestolju. Kad su se ljudi počeli izjašnjavati za jedno ili drugo, njihova je borba podijelila kraljevstva na dva dijela. Braća su se borila protiv braće, zmajevi su se borili protiv zmajeva. Kada je bilo gotovo, tisuće su umrle. Bila je to katastrofa i za Targaryene. Nikada se nisu oporavili.

Je li ova serija samo o Targaryenima?

Gotovo sigurno ne! Druge obitelji su tamo bile i imaju svoju ulogu za igrati. Starkovi i Lannisteri, za primjer, su oboje bili umiješani u Targaryenski građanski rat. Greyjoys, Baratheons, Tyrells i drugi su također bili tu.

Tko je iza serije?

Kreatori serije su Martin i scenarist Ryan Condal (Colony). Koncept je originalno razvio nagrađivani GoT scenarist Bryan Cogman, koji je prešao kod Amazon Studios i sada za njih razvija nadolazeću The Lord of the Rings seriju.

Condal koji će biti showrunner zajedno s Emmy pobjednikom GoT redateljem Miguelom Sapochnikom, koji je režirao neke omiljene epizode poput “Battle of the Bastards,” “Hardhome” i “The Long Night.” Sapochnik će režirati prvu epizodu serije, kao i neke druge kasnije. Game of Thrones showrunneri su odlučili da ne žele biti povezani s ovom serijom.

HBO druga prequel serija – koju je napisala Jane Goldman i u kojoj je trebala glumiti Naomi Watts – je otkazana. Više o tome ovdje.

Koliko epizoda će imati House of the Dragon?

Sve što znamo o nadolazećoj HBO Game of Thrones prequel seriji House of the Dragon

Deset epizoda je naručeno za prvu sezonu House of the Dragon serije (isto kao što je to bio slučaj s Game of Thrones prvom sezonom).

Tko je u seriji House of the Dragon?

Za sada još nema glumaca, kao ni poznatih likova. S obzirom na to da je serija daleki prequel, ne vjerujemo da će se netko od glumaca iz Game of Thrones pojaviti u House of the Dragon, iako su neki teoretski mogući (poput Melisandre koje je bila stotine godina stara u Thrones).

Kada će se House of the Dragon početi prikazivati?

Za sada još nema datuma izlaska, ali 2021. godina je najvjerojatnija.

Također smo dobili i prvi poster na kojem piše “Vatra će zavladati”. Možete ga vidjeti ispod.

Nova 'Game of Thrones' prequel serija 'House of the Dragon' ide direktno u izradu za HBO

Similar Posts