Recenzija: The Handmaid's Tale (2017-)

Recenzija: The Handmaid’s Tale (2017-)

Radnja serije se odvija u distopijskoj budućnosti, gdje je žena prisiljena živjeti kao konkubina pod fundamentalističkom teokratskom diktaturom.

Žanr serije:

Drama, sci-fi

Kreator:

Bruce Miller

Glumci:

Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Max Minghella

 The Handmaid's Tale (2017) on IMDb

Recenzija: The Handmaid's Tale (2017-)
The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale je jedna od najhvaljenijih serija 2017 godine, s čak 13 nominacija za Emmy. Kreator serije je Bruce Miller, glume Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Max Minghella, a serija je izdana od izdavačke kuće Hulu.

Radnja serije je smještena u distopijsku budućnost u kojoj većina ljudskog roda ne neplodna i rođenja djece su velika rijetkost. Uspostavljena je diktatura u kojoj “plodne” žene, žive i iskorištavane su kao konkubine, kako bi pokušale roditi djecu svojim “vlasnicima”. U središtu priče je Offred (Elisabeth Moss), koja se na sve načine pokušava spasiti iz užasa koje je novi poredak donio.

Osobno mi serija nije tako dobra kao što ju većina kritike i gledatelja hvali. Najveći problem mi je priča koja je užasna, traumatična i nadasve mračna, čak toliko mračna da mi nije uvjerljiva, a s druge strane, nažalost dosadna. Koliko god to sve izgledalo i je tragično, toliko mi uopće nije zanimljivo i vrlo usporeno se odvija. Koliko god ovaj svijet bio problematičan teško mi je povjerovati da bi moglo doći do ovako nečega.

S druge strane gluma u seriji je zaista fantastična, jer osim što glumice moraju odglumiti nama uvjerljivo, tako moraju glumiti i svojim “vlasnicima” u seriji. Zaista me ne bi iznenadilo da neke od glumica osvoje Emmy.

Uz to serija ima jedan vizualno poseban stil. Cijela serija je mračna, tamna, siva i gotovo bez boja, a s druge strane, te iskorištavane žene, konkubine su gotovo cijelo vrijeme u prekrasnim i jako istaknutim crvenim haljama. Rezultati tog kontradiktornog stila su odlični vizualni dojmovi.

Ako ste ljubitelji serija mislim da bi joj svakako trebali dati priliku, jer možda se vama priča svidi više nego meni. Serija je svakako vrlo visoke kvalitete izrade.

Druge je zanimalo i ovo...