IT – sve što trebate znati

Sve što trebate znati o, najvjerojatnije, najstrašnijem filmu godine, koji u kina dolazi idući tjedan.Predviđanja za novu adaptaciju knjige Stephen Kinga “It”, pogotovo nakon prvog trailera, su postala vrlo visoka. Film je u izradi od 2009 godine, a sada kada je ostalo manje od tjedan dana do dolaska u kina, trenutak je da saznate sve o povijest filma i ostalo što trebate znati prije nego što ste ga pogledate.

it
IT
Problematična produkcija filma

Obzirom da je u izradi od 2009 nije ni čudo što je bilo problema u izradi filma. Prvi redatelj je bio Cary Fukunaga, koji je izjavio, kao i obično, da su se razišli zbog kreativnih razlika. Kasnije je izjavio da budžet koji je on trebao za film, studio nije bio spreman dati. Njemu će odati kredit kao supiscu filma. Nakon njega snimanje filma preuzima redatelj filma “Mama”, Andrés Muschietti.

I glumačka ekipa je imala probleme, pa je tako Will Poulter bio originalno izabran za glumiti Klauna Pennywise, da bi ga kasnije zamjenio Bill Skarsgård. Prema producentima filma i Tilda Swinton je bila jedna od opcija za Klauna.

Trailer koji je rušio rekorde

Predviđa se da je prvi trailer za “IT” pregledan 197 milijuna puta, unutar 24 sata od puštanja, plašeći uzbuđene fanove mjesecima prije svog dolaska u kino. Ako se to prije nije znalo, nakon tog trailera postalo je očito da je “IT” jedan od najiščekivanijih filmova godine.

Očekuje se vrlo dobra zarada na kino blagajnama

Očekuje se da će zarada na vikendu otvaranja biti oko $50 milijuna, što bi postao rekord mjeseca Rujna, kojeg trenutno drži “Hotel Transylvania 2,” sa $48 milijuna. Obzirom da je očekivano bilo $34–45 milijuna, to bi bio veliki financijski uspjeh za ovaj film, u godini punoj financijskih razočaranja.

Dolazi sa odobravanjem Stephena Kinga

King je izjavio da je jako zadovoljan produkcijom filma, što nije mala stvar, kada znamo da je često znak kritizirati svoje filmske adaptacije.

Ovaj “IT” film je tek prvi dio!

Pennywise nije samo klaun, on je oličenje zla (IT-Ono). Kao takav ima neke čudne navike, poput toga da se vraća svakih 27 godina i to u Derry, Maine. “Vjerojatno ćemo imati scenarij za drugo film u siječnju 2018” izjavio je Muschetti. Prvi dio je o djeci, a drugi dio je 30 godina kasnije o toj djeci koja su sada odrasli ljudi, sa povremenim pogledima natrag u 1989, kada su bili djeca.

Inspirirao je viđanja čudnih klaunova

Znate da su stvari krenule po zlu, kada je cijela stranica wikipedije napisana o viđanjima čudnih, klaunova svuda diljem Amerike. Jako puno ljudi je bilo preplašeno, a nekoliko klaunova je završilo i iza rešetaka. New Line je čak morao izdati službenu izjavu da oni ne stoje iza toga i da to nije reklamni trik. Jedino što možemo pretpostaviti je da je sam Pennywise odgovoran za to.

Dobio je velike pohvale od kritike koja ga je imala priliku već vidjeti

Recenzije ne dolaze prije četvrtka, ali Twitter je bio zatrpan odličnim dojmovima, prošli tjedan, nakon prvog, testnog prikazivanja u New Yorku. Oni koji su ga vidjeli su imali samo riječi hvale, od užasno strašnog, do jeziv, krvav, užasno zabavan i neodoljivo romantičan. Uz to svi su, posebno, nahvalili Skarsgårdovu glumu klauna Pennywise.

You’ll float too.

You’ll float too. You’ll float too! YOU’LL FLOAT TOO!

Druge je zanimalo i ovo...