Dune reboot film pronašao svoju glavnu zvijezdu!

Stižu prve informacije da je redatelj Denis Villeneuve pronašao svoju prvu zvijezdu, za glavnu ulogu u nadolazećem Dune reboot filmu. 

Iza prošle, epske adaptacije filma Dune, stoji David Lynch proslavljeni redatelj filmova i serija poput Mulholland Drive, Blue Velvet i Twin Peaks, Dune je često smatrano njegovim najlošijim ostvarenjem.

S Dune, redatelj Lynch je morao smanjiti epsku knjigu Frank Herbert na dvosatno iskustvo, ali bez obzira na neke odlične vizualne efekte, njegova adaptacija je najčešće smatrana kao zbunjeni nered. Lynch se otada odrekao filma, rijetko razgovarajući o njemu u intervjuima. Film mu je bio oduzet od strane producenata tijekom editiranja, a to ga je iskustvo odmaknulo od rada na filmovima velikih budžeta.

Uskoro nam dolazi nova adaptacija knjige Dune, ovog puta od redatelja filma Arrival, Blade Runner 2049, Sicario – Denis Villeneuve.

Timothée Chalamet

Gotovo godinu i pol dana nakon što je Villeneuve potvrdio svoju redateljsku ulogu, stižu nam informacije da je glumac iz filma Call Me By Your Name, Timothée Chalamet, razmatran za glavnu ulogu.

Timothée Chalamet je navodno u završnoj fazi pregovaranja kako bi se pridružio Denis Villeneuve Dune reboot, a prema Deadline, ako dogovor bude postignut, Chalamet bi trebao glumiti glavnog lika Paul Atreides, kojeg su prije utjelovili Kyle MacLachlan u David Lynch Dune filmu i Alec Newman u 2000 Dune TV miniseriji i njezinom 2003 nastavku.

I dok je prije glumio u Interstellar i Men, Women & Children, kao i pojavljivao se u TV serijama poput Royal Pains i Homeland, 2017 je bila posebno dobra za Timothée Chalamet, najviše zbog njegovih uloga Elio Perlman u Call Me By Your Name i Kyle Scheible u Lady Bird. Ovog listopada ćemo ga moći vidjeti u Beautiful Boy, ali ako pretpostavimo da će prihvatiti ulogu u Dune, ovo će biti prvi puta da ima glavnu ulogu u nekom blockbusteru.

Službeni kratki sadržaj filma:

“Smješten u udaljenu budućnost, Dune priča priču o Paul Atreides čija obitelj prihvaća kontrolu nad pustinjskim planetom Arrakis. Kao jedini proizvođači tog visoko vrijednog resursa, kontrola nad Arrakisom je vrlo osporavana među plemenitim obiteljima. Nakon što su Paul i njegova obitelj izdani, priča istražuje teme politike, religije i ljudskih odnosa s prirodom, dok Paul vodi pobunu kako bi vratio kontrolu svoje obitelji nad Arrakis.”

Redatelj nije otkrio gotovo ništa o samom projektu, ali je rekao da će to biti zaista veliki pothvat. Villeneuve je izjavio da misli da će mu trebati nekoliko godina da to završi. Imao je ovo za reći:

“Dune će vjerojatno trebati dvije godine da se završi. Cilj je napraviti dva filma, možda i više.”

Ako do toga dođe, Timothée Chalamet bi mogao reprizirati ovu ulogu u još kojem filmu. Ja se nadam da će im to poći za rukom.

Dune još nema datum izlaska.

Similar Posts