DC fanovi žele 'Kingdom Come Superman' spin-off seriju

DC fanovi žele ‘Kingdom Come Superman’ spin-off seriju

Prije dva tjedna, kada je započeo epski Arrowverse crossover Crisis on Infinite Earths, vidjeli smo popriličnu dozu cameo uloga i posebnih gostujućih uloga za koju većinu nismo niti znali da su uopće dio Arrowverse svemira. No, fanovima se posebno dopao lik Kingdom Come Supermana, kojeg je glumio Brandon Routh, koji je uz to glumio i Ray Palmera/Atoma iz serije Legends of Tomorrow, a niti uloga Supermana mu uopće nije strana. No, ono što je fanove zainteresiralo kod ovog lika je njegova pozadinska priča koja bi, priznajemo, bila izvrstan temelj za njegovu samostalnu seriju, koja bi se uz pravi pristup mogla pokazati kao pun pogodak.

Iako ulogu glavnog Arrowverse Supermana ima Tyler Hoechlin, za kojega je najavljeno da će nakon tih nekoliko posebnih pojavljivanja u Arrowverseu kao rođak Supergirl, jedne od glavnih Arrowverse heroja, dobiti vlastitu spin-off seriju zajedno sa Elizabeth Tulloch koja glumi Lois Lane. No, osim njega, u crossoveru je cameo imao i Tom Welling kao Clark Kent iz serije Smallville koja je još prije devet godina završila prikazivanje, a uz njih dvojicu, kao posebni, Kingdom Come Superman se pojavio Brandon Routh koji je inače jedan od Arrowverse veterana zahvaljujući ulozi Ray Palmera u seriji Legends of Tomorrow. Poznato je da uloga Posljednjeg sina Kriptona Brandonu nije strana, s obzirom da ga je glumio u filmu Superman Returns iz 2006. Iako taj film nije uspio onako kako se očekivalo, Brandonu je Arrowverse svemir dao novu priliku da se zaogrne crvenim plaštem, i to kao posebni, Kingdom Come Superman sa Earth-96.

Osim toga, ova inkarnacija Supermana je poslužila i kao posebni tribute na prvog igranog  Supermana kojeg je glumio Christopher Reeve tijekom ’70ih i ’80ih, ne samo zbog Brandonove fizičke sličnosti sa tim legendarnim glumcem, već i korištenjem jednako legendarne John Williamsove glazbe iz tih prvih Superman filmova, kao i korištenjem CGI-a koji je KC Supermanove lasere iz očiju napravio istima kao i onima koje smo vidjeli kod Reevea. Također valja spomenuti i trenutak kada je, nakon borbe sa Hoechlinovim Supermanom, Routh rekao da je to drugi put da se borio sam sa sobom, što je referenca na scenu iz filma Superman III u kojem se Reeve pod utjecajem kriptonita podijelio u Supermana i Clarka Kenta, što je zapravo bio obračun njegove dobre i loše strane.

DC fanovi žele 'Kingdom Come Superman' spin-off seriju

Uz to, ukratko je objašnjena i pozadinska priča ovog KC Supermana, u kojoj je rečeno da su njegova supruga Lois Lane, ali i njegovi prijatelji i kolege Perry White i Jimmy Olsen već odavno mrtvi nakon Jokerovog napada otrovnim plinom na zgradu Daily Planeta na njegovoj Zemlji, što objašnjava i njegov simbol sa crnom pozadinom, jer “čak i najmračnija vremena, nada se uvijek uspije probiti”. Također je rečeno da ima sina Jasona što je također referenca na originalnog Supermana Christophera Reevea. S obzirom da je Arrowverse često imao praksu predstaviti određene likove kroz crossovere prije nego ih smjesti u njihove solo avanture, kao što je bio slučaj sa Flashom, Batwoman i većinom članova Legends of Tomorrow tima, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se uspute u izradu spin-offa sa ovog verzijom Supermana sa Brandonom u glavnoj ulozi.

Ipak, postoji tu nekoliko stvari koje koče ovaj potencijalni projekt. Prva stvar je da je već najavljena nova Arrowverse spin-off serija u kojoj će glavnu riječ imati Tyler Hoechlinov Superman. Uz to, Brandon Routh je još uvijek stalni član serije Legends of Tomorrow, i konačno – spoiler alert – Kingdom Come Superman niije preživio Crisis zbog spačke Lex Luthora. Ipak, za svaku od ove tri stvari zapravo postoje jednostavna i sasvim logična riješenja. Iako je najavljeno da će Hoechlinov Superman biti CW serija smještena u Arrowverse, ovaj Routhov Superman bi zbog svoje mračnije i turbulentnije priče možda čak bio kombatibilniji za HBO Max, koji razvija nekoliko DC serija, a kako je Arrowverse u Crisisu pokazao da su unutar njegovog Multiverzumai mnoge serije i likovi koji nisu na CW-u, taj prvi dio bi ovako bio perfektno riješen. Druga stvar, vezana za Routhov angažman i raspored, isto ne bi zapravo trebala biti problem jer je već najavljeno da će nadolazeća peta sezona Legends of Tomorrow biti zadnja stanica Routhovom Ray Palmeru, tako da bi nakon odlaska iz te serije njegov raspored mogao biti slobodan barem za snimanje serije sa kraćim sezonama (13 epizoda po sezoni bi bilo sasvim dovoljno, zapravo čak i bolje od uobičajene CW prakse od 22 epizode po sezoni). I treća stvar, iako je KC Superman trenutno dva metra pod zemljom, cliffhanger Crisisa je ostavio cijeli Multiverzum uništenim sa samo sedam pozitivaca i glavnim negativcima, nije potrebno puno mozganja da shvatimo da će se Multiverzum na kraju u nekom obliku obnoviti, zajedno sa ovim Supermanom.

Iako je to sve još uvijek samo želja fanova, Brandon Routh ima sve idealne predispozicije da ga vidimo u nekoj solo-avanturi. A fanovi su svoju želju izjasnili i preko twittera. Nadamo se da će DC i CW (ili HBO Max), zajedno sa Brandonom čuti molitve fanova. Inače Crisis on Infinite Earths će biti zaključen 14. siječnja sa posljednja dva dijela.

Druge je zanimalo i ovo...