15 Najboljih Božićnih TV epizoda

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

U ovom popisu vam donosimo razne nama najbolje Božićne TV epizode serija. Serije poput “Friends,” “The Office,” “Only Fools and Horses” i “Seinfeld” su stvorile kultne pratitelje svojih duhovitih prazničkih epizoda. “Friends” i “The O.C.” imale su sjajne praznične epizode koje su sadržavale i proslave Hanuke.

Međutim, Božićni specijali serija poput “Black Mirror,” “Lost” i  “How I Met Your Mother” nose se s tragedijama i gubicima izazivajući emocije tijekom prazničke sezone.

Mi smo vam sada pripremili listu 15 najboljih Božićnih TV epizoda svih vremena kako bi što ugodnije proveli ove praznike. Lista nije pravljena prema nekom rasporedu.

The One With the Holiday Armadillo – Friends

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

U šarmantnom kaosu koji NBC serija “Friends” serija uspjela stvoriti u svojoj sedmoj sezoni, Ross uči svog sina Bena o Hanuki u epizodi The One With the Armadillo. Međutim, on mu ne želi uskratiti posjet Djeda Mraza, pa Ross pojuri u trgovinu kupiti Mrazovo odijelo – samo kako bi shvatio da je Armadillo odijelo jedino koje je ostalo.

Uz pomoć humora i kemije zbog kojih se gledatelji osjećaju kao dio “Friends” grupe, “The One With the Armadillo” je topla i duhovita epizoda koja se može gledati iz godine u godinu.

Christmas Party – The Office

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

U jednom od najnezaboravnijih specijala s ove liste, epizoda Christmas Party dokumentira Dunder Mufflinovu izmjenu darova Tajnog Djeda Mraza.

Ta izmjena darova se vrlo brzo pretvori u agresivnu zamjenu, nakon što se Michael Scottu ne sviđa dar koji je dobio od Phyllis Vance. On tada proglasi da prisutni mogu početi krasti darove jedni od drugih.

Puna nekim od najupečatljivijih trenutaka iz druge sezone serije, epizoda “Christmas Party” je nominirana za dvije Primetime Emmy nagrade.

The Strike – Seinfeld

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

Kada se Kramer napokon odluči vratiti natrag poslu nakon što je 12 godina štrajkao u H&H pecivima u Seinfeldovom prazničkom specijalu The Strike, njegov menadžer odbije dati mu slobodno 23. prosinca za Festivus – antikomercijalni praznik s kojim ga je upoznao Georgeov otac – pa Kramer odlazi u svoj štrajk.

Na tipičan Seinfeld način, The Strike uspijeva postaviti temelje za mnoštvo unutrašnjih šala u 23-minutnoj epizodi, vraćajući fanove da ponovno proslave Festivus.

Christmas at Downton Abbey – Downton Abbey

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

Christmas at Downton Abbey rješava puno gorućih pitanja druge sezone. Ima i svoj dramski udio, uključujući trudnoću, uhićenje i natprosječnu božićnu zabavu.

Puno je uspona i padova koji će gledatelje zabavljati tijekom dvosatne emisije. Ako ništa drugo, epizoda zaslužuje biti na ovom mjestu zbog Matthewe snježne prosidbe Mary.

The Best Chrismukkah Ever – The O.C.

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

The Best Chrismukkah Ever, Seth opravdava da ako on može okupiti Božić i Hanuku zajedno, on sigurno može spojiti dvije veze s različitim ženama.

Ovaj praznički specijal serije The O.C. uključuje svu dramu koju ljubitelji ove sapunice vole vidjeti, poput opijanja, srednjoškolskih partija, i bogatih obitelji – s drvetom i menorom u pozadini.

Mary, Joseph, and Larry – Curb Your Enthusiasm

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

Mary, Joseph, and Larry, Larry David radi na tome da udovolji željama obitelji svoje žene na Božić, ali čini se da mu ništa ne polazi za rukom u klasičnoj Curb Your Enthusiasm epizodi.

Larry, koji ne slavi Božić, slučajno pojede kolače od medenjaka ženine sestre. Kada pokušava nadoknaditi incident priređivanjem scene rođenja Isusa, Larry se sukobljava s čovjekom koji glumi Josipa.

Za potpuno neugodne trenutke, “Mary, Joseph, and Larry”, koji se ne mogu pogledati, fantastična je opcija za ove blagdane.

Citizen Knope – Parks and Recreation

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

U Parks and Recreation Božićnoj epizodi “Citizen Knope,” čini se da Leslie ne može mirno sjediti dok je suspendirana s posla.

Između kupovine uredskih Božićnih poklona i započinjanja građanske aktivističke grupe “Parks Committee of Pawnee,” Leslie će vas izmoriti ove prazničke sezone, ali mi vam svejedno savjetujemo da pogledate.

A Very Sunny Christmas – It’s Always Sunny in Philadelphia

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

U jednosatnom specijalu nazvanom A Very Sunny Christmas, Sunny ekipa kreće u potragu za svojim zdravim blagdanskim duhom, samo kako bi se našla u svom standardnom nestašluku.

Gledatelji si ne mogu pomoći ne nasmijati se kada likovi saznaju da njihovi blagdani iz djetinjstva nisu bili tako nevini kako se oni sjećaju.

Grupa na kraju shvati da Božićno veselje nije za sve – a ništa drugo ni ne očekujemo od ekipe serije It’s Always Sunny in Philadelphia.

Symphony of Illumination – How I Met Your Mother

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

U Symphony of Illumination, radnja epizode serije How I Met Your Mother napravi zaokret.

Ova epizoda otkriva da djeca od Robin, koja su u središtu zapleta, samo su dijelovi njezine mašte i nikad neće moći roditi djecu.

Ono što može biti potpuno srceparajuća epizoda pomalo je popravljena od strane Tima, koji osvjetljava božićno drvce za Robin i obećava joj da čak i u njezinim najmračnijim trenucima nikada neće biti sama.

White Christmas – Black Mirror

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

Iako White Christmas održava na Božić, jezivo mračna – i jedna od najsloženijih epizoda “Black Mirror” serije do sada.

Dva muškarca probude se u zabačenoj kućici, te počinju prepričavati svoje životne priče, a svaki od njih dijeli svoju uznemirujuću, jezivu priču. Kada se obojica napokon otvoreno pitaju zašto su u kućici, koja je vjerojatno mjesto kazne, iznenadni zaplet natjera gledatelje da propituju sve ono što su gledali posljednje 74 minute.

The Constant – Lost

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

Kada je svijest dugogodišnjeg stanovnika otoka Desmonda Humea zarobljena u ciklusu između 1996. i 2004., mora pronaći nešto što će ga prizemljiti, inače poznato kao “konstanta” u ABC seriji “Lost.”

Prije nego Desmond završi na misterioznom otoku, on obećava svojoj bivšoj djevojci i ljubavi svog života Penny da će je zvati godinama kasnije, na badnjak 2004. godine. Na njegovo iznenađenje, Penny podiže telefon te večeri, služeći kao njegova “konstanta” i trajno ga vraća u sadašnjost. Neposredno prije nego što izgubi vezu, ona otkriva da ga godinama pokušava kontaktirati.

Epizoda The Constant je puna emocija, gubitka i ljubavi – što ju čini obaveznom božićnom epizodom, iako ne veselom.

Afternoon Delight – Arrested Development

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

Barem kada Michael i njegova nećakinja Maeby pogriješe pjevajući “Afternoon Delight” na božićnoj zabavi Bluth Company, oni nisu jedini – Lindsay i George Michael učine to isto u Foxovom “Arrested Development” Božićnom specijalu “Afternoon Delight.”

Zaustavivši se daleko od obiteljskog božićnog pjevanja, ova epizoda pokazuje koliko neuredni (i nezgodni) praznici zaista mogu biti.

Christmas Crackers – Only Fools and Horses

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

Iako sam na početku teksta napisao bez posebnog redoslijeda, ova epizoda je ipak moj favorit i najdraža Božićna epizoda svih vremena.

Vidjeti braću Trotter i njihovog, nažalost već dugo vremena, preminulog djedu, je nešto neprocjenjivo toplo i nešto što se mora pogledati svakog Božića.

Uz to, ova luda obitelj će vas nasmijati do suza, a i vaš možda loše napravljen ručak ili kolači koji su vam loše ispali će biti samo dodatna zabava za obiteljsko Božićno gledanje.

Back for Christmas – Alfred Hitchcock Presents

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

Alfred Hitchcock možda nije poznat po blagdanskom veselju, ali Master of Suspense je stavio svoj izrazito turoban pečat u Back for Christmas svoje dugogodišnje antologijske serije i to je jedna od rijetkih epizoda koju je režirao.

John Williams (ne skladatelj) portretira Herberta Carpentera, muškarca koji ubije svoju ženu Hermionu (Isobel Elsom) u Engleskoj i vjeruje da može sakriti njezino tijelo u temeljima njihove kuće. Dok se odmara u Americi za vrijeme praznika, od prima uznemirujuće vijesti preko bare. Božićni poklon njegove pokojne supruge bio mu je vinski podrum – onaj za koji će biti potreban iskop njegovog podruma.

A sada vam je jasno zašto se Hitchcock, unatoč svojim proporcijama Djeda Mraza, smatrao ne pretjerano veselim.

The Christmas Invasion – Doctor Who

15 Najboljih Božićnih TV epizoda

Iako sam se mogao odlučiti za gotovo svaki od Doctor Who Božićnih specijala, ovaj je prvi takav, a uz to i početak vrlo uspješnog i meni najdražeg Doctora – Davida Tennanta. Još kada je u kombinaciji s Rose, to je nešto što se na Božić ne propušta za sve ljubitelje ove duhovite znanstvene-fantastike.

Iako Doctor provede većinu epizode The Christmas Invasion u nesvijesti dok Rose stoji iznad njega i pokušava shvatiti jeli to i dalje Time Lord kojeg voli. Tennantov uvod je odvažan i šarmantan, jer on sam pokušava shvatiti kakav je čovjek sada.

Extra

HSMTMTS Christmas Special

U ovom potpuno novom blagdanskom glazbenom specijalcu, postava High School Musical: The Musical: The Series donosi obilje blagdanskog raspoloženja. Izvode svoje omiljene božićne, hanukaške i novogodišnje pjesme i dijele anegdote sa svojih nezaboravnih praznika, najbolje – i najneugodnije! – pokloni, omiljene blagdanske tradicije, obiteljske božićne fotografije i dirljive novogodišnje odluke. High School Musical: The Musical: The Holiday Special također pruža i kratki pogled na prvu izvedbu u dugo očekivanoj drugoj sezoni High School Musical: The Musical: The Series. Larry Saperstein je ishvalio ovaj Božićni specijal na najbolji mogući način.

A sada je red na vama, recite nam koje su vama najdraže Božićne TV epizode.

Similar Posts