Premijera nove krimi serije 'Umorstva u Dublinu'

Premijera nove krimi serije ‘Umorstva u Dublinu’

Od hvaljene scenaristice i producentice Sarah Phelps dolazi novi kriminalistički triler Umorstva u Dublinu! Osmodijelna serija nastala je po nagrađivanom književnom serijalu Dublin Murder Squad Tane French, sa izvrsno isprepletenim radnjama prvih dviju knjiga In The Woods i The Likeness. Premijera serije bit će u četvrtak 5. ožujka na filmskom kanalu Movie Genaration TV!

U seriju nas uvodi pronalazak misteriozno ubijene mlade djevojke u šumi na periferiji Dublina, a istraga brutalnog umorstva dodjeljuje se detektivskom dvojcu; zagonetnom i pametnom Robu Reillyu (Killian Scott) i Cassie Maddox (Sarah Greene), njegovoj partnerici u istragama i najbližoj prijateljici.

Premijera nove krimi serije 'Umorstva u Dublinu'

Radnja serije postavljena je u vrijeme „keltskog tigra“, period snažnog gospodarskog rasta i financijskog procvata Irske. Umorstva u Dublinu usredotočuju se na istrage dvaju ubojstava koje vode ambiciozni i karizmatični detektivi, a žrtve naizgled nisu povezane. No, kako će se tek otkriti, oko njih su isprepletene snažne zajedničke teme; macabre elementi kao i elementi snažnog psihološkog trilera koji zadire u psihološke misterije i demone duboko ukorijenjene u irskoj prošlosti. Glavni junaci se suočavaju s osobnim traumama i demonima iz prošlosti. Istovremeno ih povezuje ali i razdvaja snažna emocionalna povezanost sa zločinima koje rasvjetljavaju. Hoće li slijediti svoje osjećaje? Hoće li iznijeti svoju istinu?

Knjige iz serijala bestselera nagrađivane spisateljice Tane French za glavnog protagonista imaju različite detektive iz istog tima. Njihova je poveznica snažna veza između detektiva i zločina koji on istražuje. Debitantski roman  iz ovog serijala Tane French U šumi po kojem je rađena prva sezona serije, bio je prava književna senzacija. Odmah po objavljivanju osvojio je četiri ugledne nagrade za najbolji debitantski kriminalistički roman, a Tana French postala je jedna od najznačajnijih suvremenih autorica kriminalističkih romana. Na hrvatski su joj dosad prevedeni romani U šumiVjerno susjedstvo koji je također izazvao veliku pozornost ljubitelja kriminalističkog žanra.

Premijera nove krimi serije 'Umorstva u Dublinu'

Seriju potpisuje renomirana scenaristica i producentica Sarah Phelps (Great Expectations, The ABC Murders,
The Witness for the Prosecution, And Than There Were None, Oliver Twist). Glavne uloge dodijeljene su Sarah Greene (Penny Dreadful), Killian Scott (Calvary), Michael D’Arcy, a među glumcima se našao i izvrsni Conleth Hill (Game of Thrones).

Serija Umorstva u Dublinu moći će se pratiti od njene premijere 5. ožujka, četvrtkom u 20 h na filmskom kanalu Movie Generation TV!

Druge je zanimalo i ovo...