Premijera nove HBO serije "Genijalna prijateljica"

Premijera nove HBO serije “Genijalna prijateljica”

Nova HBO serija inspirirana istoimenim romanom poznate talijanske spisateljice Elene Ferrante „Genijalna prijateljica“ (My Brilliant Friend) imat će premijeru 19. studenoga u 20.00 h na HBO-u, a istog dana će biti dostupna putem online video streaming usluge HBO GO.

PREMA MEĐUNARODNOM BESTSELERU ČUVENE ELENE FERRANTE

Priča koja je opčinila čitatelje diljem svijeta prati Elenu Greco i najvažniju prijateljicu u njenom životu, Lilu. Kada Lila naizgled nestane bez traga, Elena, sada već žena u poznim godinama koja živi u kući punoj knjiga, pali računalo i počinje pisati o njihovom prijateljstvu. Upoznala je Lilu tijekom prve godine osnovne škole, 1950. godine. Priča prati više od 60 godina njihovih života, u opasnom i fascinantnom Napulju. Elena pokušava opisati misteriju Lile, njene genijalne prijateljice, koja je na neki način istovremeno njena najbolja prijateljica i najgora neprijateljica.

Premijera nove HBO serije "Genijalna prijateljica"

Odabir glumaca za seriju trajao je čak osam mjeseci, a u njemu je sudjelovalo gotovo 9000 djece i 500 odraslih iz cijele Campanije. U odabir su bili uključeni profesionalni glumci, ali i oni koji nemaju prethodnog glumačkog iskustva, kao i učenici iz obližnjih škola. Mlade glumice Elisa Del Genio i Ludovica Nasti utjelovljuju glavne uloge Elene i Lile kada su bile djeca. Nakon toga će ih zamijeniti tinejdžerke Margherita Mazzucco u ulozi Elene i Gaia Girace u ulozi Lile.

Na seriji je radilo oko 150 glumaca i 5000 statista. Ekipa je brojala više od 150 članova koji su 100 dana gradili gotovo 20 tisuća kvadratnih metara scenografije. Kako bi stvorili rajon koji ima značajnu ulogu u cijeloj priči, sagradili su 14 eksterijera stambenih zgrada, kao i pet enterijera stanova, crkvu i tunel. Kostimografi su prikupili 1500 kostima, od kojih su mnogi originalne kreacije.

Serija „Genijalna prijateljica“ nastala je kao koprodukcija HBO-a, RAI FICTION-a i TIMVISION-a. Saverio Costanzo je redatelj svih osam epizoda, dok priču i scenarij potpisuju Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci i Saverio Costanzo.

Trailer serije Genijalna prijateljica (My Brilliant Friend)

Similar Posts