Fanovska slika pokazuje kako bi Batman izgledao u Arrowverse

Fanovska slika pokazuje kako bi Batman izgledao u Arrowverse

Jedan digitalni umjetnik iskoristio je kratki i dosad jedini pogled kojeg smo imali na Viteza Tame u Arrowverse svemiru kako bi složio sliku konceptualnog izgleda te verzije Batmana.

Arrowverse svemir poznat je kao najveći televizijski superhero svemir kojeg The CW mreža vodi u suradnji sa Warner Bros. Television i DC Entertainment. Svemir je započeo 2012. u seriji Arrow, po kojoj je kasnije dobio i službeno ime, a kasnije su se uključile i serije The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow Batwoman. Black Lightning je također DC serija koja se vrti na CWu, ali nije bio službeni dio Arrowversea sve do njegove pojave u crossoveru Crisis on Infinite Earths prošlog mjeseca. Ipak, iako je okupio enormnu količinu popularnih DC likova, jedan lik je Arrowverse svemiru uvijek bio gotovo nedostižan – Batman.

Kroz Arrowverse serije je kroz dijaloge s vremena na vrijeme često bilo puno referenci na Batmana, ili barem na Bruce Waynea, ali ga nikad nismo uspjeli vidjeti in the flesh. Prošle jeseni je sa prikazivanjem krenula serija Batwoman, koja je trenutno najbliže što smo se ikada primaknuli Batmanu u Arrowverseu. Kasnije se u Crisis on Infinite Earths Kevin Conroy, koji daje svoj glas animiranom Batmanu već zadnjih 30 godina, pojavio kao alternativni Bruce Wayne, ali ta verzija nije bila onog klasičnog Bruce Waynea, već ostarjelog koji je nakon gubitka drage osobe odustao od svog moralnog kodeksa te uspustavio vladavinu terora u Gothamu, ubivši nebrojne ljude, uključujući Supermana s te zemlje, iako ga je taj pothvat gotovo potpuno izbacio iz stroja.

Ipak, unatoč Conroyevoj pojavi, onaj pravi, originalni Bruce Wayne još uvijek je enigma za Arrowverse svemir. Jedini korektan pogled na Viteza Tame u Arrowverseu smo imali u pilot epizodi serije Batwoman, čija se radnja odvija tri godine nakon što je Batman, zajedno sa Bruce Wayneom otišao iz Gothama i otad mu se gubi svaki trag. U flashback sceni, vidimo Batmana kada je pokušao spasiti svoje rođakinje Kate i Beth Kane i njihovu majku, što je bio događaj koji je prethodio svemu što će se u seriji dogoditi. 15 godina nakon toga, i 3 godine nakon Batmanovog odlaska, Kate Kane se vratila u Gotham i preuzela plašt šišmiša kao Batwoman.

Iako pogled na Batmana ni u toj flashback sceni nije bio potpuno jasan zbog efekata blještavila, jedan digitalni umjetnik je iskorstio to koliko se može vidjeti te sastavio konceptualni izgled Batmana, odnosno kako bi on mogao izgledati ako ga ikad budemo imali priliku vidjeti u ovom superhero svemiru.

Fanovska slika pokazuje kako bi Batman izgledao u Arrowverse

S obzirom na stanje sa pravima na DC likove, vjerojatno je da Batmana u full izdanju u Arrowverseu nećemo moći vidjeti tako skoro, ali ista je situacija bila i sa Supermanom kada Supergirl krenula sa prikazivanjem, ali kasnije je Superman ipak priskrbljen za povremena pojavljivanja u koja spadaju i zadnja dva crossovera, a sada, tom Arrowverse Supermanu, kojeg glumi Tyler Hoechlin, u razvoju je i njegova solo serija. Tako da se možemo nadati da ćemo i Caped Crusadera možda uskoro u potpunosti vidjeti kao dio Arrowversea.

Similar Posts