Stigle prve reakcije na serije 'Batwoman' i 'Pennyworth'

Stigle prve reakcije na serije ‘Batwoman’ i ‘Pennyworth’

Jučer je bila uvodna večer uoči današnjeg početka ovogodišnjeg San Diego Comic Cona, a posjetitelji su imali priliku ekskluzivno pogledati pilot epizode dviju nadolazećih DC serija – CW Batwoman i EPIXov Pennyworth.

Iako nisu međusobno povezane, ove dvije serije, nakon nedavno završenog Gothama, će nam pokazati životne priče likova iz Batman mitologije, iako bez Batmana. Batwoman je dio Arrowverse svemira gdje je u središtu radnje Kate Kane, rođakinja Bruce Waynea koja odluči braniti Gotham od kriminalnog podzemlja nakon Batmanovog odlaska. Pennyworth nas vodi u dosad neistražene mlade dane slavnog Batmanovog butlera Alfreda, a radnja je smještena u London tijekom ’60ih.

Stigle prve reakcije na serije 'Batwoman' i 'Pennyworth'

Batwoman je tijekom svoje dosadašnje marketinške kampanje bilo dočekana kao vrlo kontroverzna serija, a to je dodatno eskaliralo nakon izlaska prvog trailera u svibnju što je uzrokovalo more i more negativnih komentara koji su nemilosrdno iskritizirali propagandu serije (previše se pažnje posvećivalo činjenici da je Batwoman lezbijka), zatim prejak feministički pristup, krivi pristup pri prezentaciji Batwoman lika (uzme Batmanovo odijelo i opremu, a onda kaže da neće dozvoliti da muškarac uzima zaslugu za ženin rad – njezin rad), a poveću porciju kritika dobila je i glavna glumica Ruby Rose čiji je performans već u početku dočekan na nož. Ukratko rečeno, nećemo pretjerati ako kažemo da je dobra doza gledatelja već u početku ovu seriju bacila u smeće. Dovoljno je reći da je trailer na youtube, iako je skupio vrlo dobrih 5.7 milijuna pregleda, samo 82 tisuće korisnika je kliknulo like, dok je na dislike kliknulo čak njih 410 tisuća.

No, jesu li svi ti negativni komentari bili opravdani? Iako to mi ovdje nećemo saznati do službene premijere u listopadu, prema posjetiteljima Comic Cona, čini se da i nisu. Naime, pilot epizoda je pokupila vrlo pozitivne kritike. Korisnici twittera su nahvalili uvodni koncept serije, akcijske scene i karakterizaciju likova, a čak je i Ruby Rose dobila određene pozitivne kritike za svoj performans. Twitteraši su također napisali kako im se čini da je trailer možda čak i namjerno bio tako loše napravljen (očekujemo drugi ovog vikenda, pa ćemo vidjeti), a neki su otišli toliko daleko i rekli da će serija sigurno svim hejterima ‘začepiti usta’ jednom kada i službeno započne.

Neke od tih komentara možete pogledati ovdje:

Uz Batwoman, premijeru svoje pilot epizode imala je i serija Pennyworth. Ta serija nije bilo toliko dočekana na nož, ali također je dobila pozitivne prve reakcije tako da joj se svakako veselimo.

Naravno, prikazane su samo pilot epizode, a sigurno je da samo jedna epizoda nije dovoljna za kompletni dojam, ali mi svakako čekamo i jednu i drugu seriju tako da živi bili pa vidjeli.

Batwoman će svoju premijeru imati 6. listopada, dok će Pennyworth početi već ovog mjeseca – 28. srpnja.

Druge je zanimalo i ovo...