Stephen Kingova knjiga The Gingerbread Girl dobiva filmsku adaptaciju! - Svijet filma

Stephen King – SVI Filmovi i Serije u izradi

Donosimo vam sve filmove i serije, koje su trenutno u izradi, prema knjigama velikog Stephen Kinga!

Kao što ćete u ovom tekstu vidjeti, Hollywood je jako zainteresiran za adaptiranje Kingovih knjiga i dok su neke već gotov posao, druge adaptacije već dugo vremena stoje na policama i čekaju svoj nastavak produkcije.

Sigurno

Castle Rock – Serija

Stephen King - SVI Filmovi i Serije u izradi

Castle Rock ja nadolazeća, psihološka horor serija pravljena za Hulu. Pravljena je prema pričama Stephen Kinga i radnja se odvija u zamišljenom gradiću Castle Rock.

Prva sezona nam dolazi u 2018 godini, a imat će 10 epizoda. U prvom teaseru za seriju su se spominjala razna imena Kingovih knjiga, poput It, Dolores Claiborne, Needful Things, ‘Salem’s Lot, Rita Hayworth and Shawshank Redemption, Dreamcatcher, Night Shift, The Green Mile, Misery, Hearts in Atlantis, The Shining, The Mangler, Four past Midnight, Different Seasons, Nightmares & Dreamscapes i The Night Flier.

Serija bi navodno trebala jako podsjećati na Netflix seriju Stranger Things.

J. J. Abrams će biti izvršni producent serije Castle Rock, zajedno sa Sam Shaw i Dustin Thomason koji će uz to biti i scenaristi.

Pet Sematary – Film

Pet Sematary

U vijestima koje je objavio EW, studio je najavio da prave reboot Stephen King knjige iz 1983 godine, o leševima koji se vračaju u život kao demonske, ubojite verzije sebe nakon što su zakopani na zlom groblju u Maine, s datumom izlaska 19. travanj 2019 godine. Originalna filmska verzija je izašla 1989, s Kingom kao scenaristom, a nastavak je izašao 1992 godine. Ako ste vidjeli nastavak, znate zašto trećeg dijela nije bilo. Ovaj novi film će biti remake originalnog filma iz 1989 godine, a ne neka verzija nastavka.

Redatelj novog filma će biti Kevin Kolsch i Dennis Widmyer (Starry Eyes, Scream: The TV Series), s Jeff Buhler (The Midnight Meat Train) kao scenaristom.

IT: Chapter Two – Film

Recenzija: It (2017)

New Line i Warner Brothers su najavili da nastavak odličnog kino hita iz 2017 godine, dolazi 06. rujna 2019 godine – očekuje se da će se fokusirati na odrasle verzije članova ‘Loser’s Club’, s obzirom na to da se prošlogodišnji film fokusirao na njihove verzije iz djetinjstva.

Prema IMDb, Andy Muschietti se vraća kao redatelj, kao i scenarist Gary Dauberman za pisanje scenarija. S obzirom na to da je prvi dio postao horor film s najvećom zaradom u povijesti, nastavak nikada nije došao pod upitnik.

8 – Serija

Stephen King - SVI Filmovi i Serije u izradi

Prema Deadline.com, Gaumont TV je u jesen najavio novu TV seriju, pravljenu prema Stephen Kingovoj kratkoj knjizi, naziva ‘N’, ali će serija biti preimenovana u ‘8’. Odvija se u Maine (naravno), gdje grupa od osam velikih kamenja drži “drevno zlo toliko strašno da može izluditi posjetioce.” Troje tinejdžera se moraju suočiti s time. Nema još vijesti o datumu izlaska, niti na kojoj će mreži ići, ali David F. Sandberg (“Annabelle: Creation”) će režirati prvu epizodu, dok će “Ant-Man and The Wasp” scenaristi Andrew Barrer i Gabriel Ferrari napisati skriptu.

Sleeping Beauties – Serija

Sleeping Beauties

Čak i prije nego je knjiga izašla, prošlog rujna, Stephen i Owen King “Sleeping Beauties” je naručena za adaptiranje, prema Deadline.com. Prošlog travnja, studio Anonymous Content je otkupio prava, planirajući praviti TV seriju, koju će producirati Michael Sugar i Ashley Zalta, koji su nam donijeli serije poput “The OA” i “13 Reasons Why.” Za sada još nema datuma izlaska, ali čini se kao sigurna adaptacija.

Similar Posts