Da, Thanosov Endgame mač je jači od Vibraniuma!

Da, Thanosov Endgame mač je jači od Vibraniuma!

Avengers: Endgame je došao u kina prošlog travnja i uspio ispuniti sva očekivanja uspješnog blockbustera. Russo braća su sklopila kompliciranu priču, građenu na 21 filmu koji je došao prije. Priča je bila masivna, tako da je i dalje ostalo puno intrigantnih pitanja za fanove ovog filma i Marvela općenito. A jedno od njih je definitivno mač s dvije oštrice koji je Thanos koristio u posljednjoj bitci, te je li to vibranium ili nešto još jače.

Ovo pitanje koje je dugo vremena mučilo fanove je napokon otkriveno putem Endgame izlaska na kućne medije. Od danas, film je dostupan putem Blu-Ray i DVD izdanja, uz digitalna izdanja na kojima je izašao prije nekoliko tjedana. U komentarima filma, jedan od scenarista filma Stephen McFeely je odgovorio na pitanje oko ovog oružja Ludog Titana, rekavši:

“Također možete vidjeti da dok je Vibranium najjača tvar na Zemlji, od čega god da je izrađena Thanosova ravna britva je jače.”

Da, Thanosov Endgame mač je jači od Vibraniuma!

Thanos jednostavno ne odustaje. Veliki ljubičasti zločinac Josha Brolina iza sebe ima ogromnu vojsku i može upravljati beskonačnim kamenjem. A ispada i da ima pristup materijalu koji je čak jači od Wakandinog beskrajno vrijednog Vibraniuma.

Ovi komentari McFeelyja bi trebali biti dovoljan odgovor na pitanje koje je nastalo tijekom trećeg dijela Avengers: Endgame filma, kada su se sukobili jedan na jedan Captain America i Thanos.

Nakon što je podigao Mjolnir i kaznio Thanosa s njim, Ludi Titan je uspio okrenuti stvari. Prvo je Cap izgubio čekić, a nakon toga se pokušao štitom obraniti od Thanosovih napada. Ali taj mač s dvije oštrice je uspio razbiti štit na pola!

Taj razvoj događaja je naveo tvrdokorne Marvelove fanove da se zapitaju od čega je to napravljen mač. Je li također vibranium u pitanju, pa je zbog toga uspio razbiti Kapetanov štit? Mi smo vidjeli kako su Black Pantherove kandže uspjele ga oštetiti u Captain America: Civil War, tako da je to bila dobra pretpostavka.

Da, Thanosov Endgame mač je jači od Vibraniuma!

Međutim, sada ispada da je Thanosov mač u Avengers: Endgame bio izrađen od nečega sasvim drugog. Što također ima smisla, s obzirom na to da je Vibranium materijal koji se prirodno pojavljuje na Zemlji. Thanos nije osobno bio na Zemlji prije Endgame filma, tako da su njegov oklop i mač morali biti izrađeni od nekog drugog materijala.

Točno od čega je mač izrađen za sada ostaje tajna, ali Thanos očigledno ima hrpu resursa na svom raspolaganju. On također zna za Etirovu kovačnicu na Nidavelliru, tako da je možda i to mjesto rođenja njegovog oružja. Mi vjerujemo da ovo neće biti posljednje što ćemo vidjeti od Thanosa, možda neku njegovu pozadinsku priču vidimo čak i u The Eternals filmu, gdje možda bude bolje objašnjeno podrijetlo njegovo mača.

Similar Posts