Najava filma 'Moj Osobni Rat'

Najava filma ‘Moj Osobni Rat’

Najmoćnije oružje je istina!

Rosamund Pike kao Marie Colvin u filmu

MOJ OSOBNI RAT

Biografska drama o tragično preminuloj ratnoj reporterki Marie Colvin koju je utjelovila Rosamund Pike, nominirana za nagradu Oscar®.

Film je temeljen na članku Marie Brenner iz 2012. godine – Marie Colvin’s Private War – koji je bio objavljen u Vanity Fairu, a prati mukotrpno izvještavanje iz raznih ratnih zona na koja je neustrašiva Colvin odlazila. Izvještavala je sa svakog velikog sukoba u svijetu od Čečenije do Šri Lanke u gdje je izgubila lijevo oko, 2001. godine. Njezina misija je bila pokazati pravi trošak rata, zajedno s poznatim ratnim fotografom Paulom Conroyem (Jamie Dornan). Ubijena je 2012. godine u Siriji tijekom jednog napada, dok je izvještavala za britanski The Sunday Times, zajedno s fotografom s kojim je putovala.

Redatelj filma je Matthew Heineman, nominiran za nagradu Oscar® za film Zemlja kartela, osim Rosamund Pike u filmu još glume i Jame Dornan, Stanley Tucci te Tom Hollander.

MOJ OSOBNI RAT, u distribuciji Blitz filma, u kinima pogledajte od 10. siječnja, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kina.

Trailer filma Moj Osobni Rat

Similar Posts