Svi dosad potvrđeni glumci za 'Black Panther 2'

Svi dosad potvrđeni glumci za ‘Black Panther 2’

S obzirom kako je iznimno uspješno prošao Black Panther i na kritičnoj i na komercijalnoj fronti u 2018. godini, nije iznenađujuće što je Marvel Studios na kraju dao zeleno svjetlo za nastavak. Nažalost, Black Pantheru 2 nedostajat će glavni glumac prethodnika, jer je Chadwick Boseman preminuo prošlog kolovoza od komplikacija povezanih s rakom debelog crijeva. Sljedećeg prosinca, Marvelov producent Kevin Feige najavio je da uloga T’Challe neće biti preuređena, odnosno neće se tražiti novi glumac za Black Panther 2, ostavljajući konačnu sudbinu lika obavijenog tajnom.

Ipak, Black Panther 2 još uvijek gura naprijed kao prvo kino izdanje Faze 5 Marvel Cinematic Universe, a snimanje filma navodno počinje ovog lipnja. Dok čekamo detalje priče za nastavak, pređimo na glumce koji su do sada najavljeni da čine glavnu glumačku postavu, od kojih ćete mnoge pamtiti iz prethodnog filma o Black Pantheru.

Letitia Wright

Wakanda se princezi Shuri zahvaljuje na mnogim modernim tehnološkim inovacijama, a T’Challa zasigurno ne bi daleko dogurao bez pomoći svoje sestre, koja je uključivala i to što mu je dala odijelo ojačano nanotehnologijom. Letitia Wright reprizirala je ulogu Shuri u Avengers: Infinity War i Avengers: Endgame; u jednom je filmu pokušavala izvući Mind Stone iz Visiona, a da ga ne ubije, a sudjelovala je u konačnoj bitci potonjeg filma nakon što ju je oživio Hulkovo pucketanje Infinity Gauntletom. Budući da novi glumac neće igrati T’Challu u Black Panteru 2, nagađalo se da bi Shuri mogla naslijediti plašt Black Panthera kao što je to učinjeno u stripu, ali to tek treba potvrditi.

Danai Gurira

Unutar MCU-a Danai Gurira kao Okoye vodi Doru Milaje, Wakandinu potpuno žensku skupinu specijalnih snaga. Bila je jedan od ključnih T’Challinih saveznika u Black Panther i borila se zajedno sa svojim kraljem u Avengers: Infinity War i Avengers: Endgame. Vjerojatno će Okoye i dalje voditi Doru Milaje kad se Black Panther 2 zakotrlja, pa će vjerojatno i dalje podržavati Black Panthera (tko god to bio) na terenu. Također je vrijedno napomenuti da je, za razliku od T’Challe i Shuri, Okoye preživila Thanosov genocidni udar, pa bi moglo biti zanimljivo dotaknuti se kakav je život bio za nju daleko od Avengersa tijekom tih pet godina kada je nestalo pola svemirske populacije.

Lupita Nyong’o

Nakia Lupite Nyong’o nekada je bila dio Dore Milaje, ali je potom prebačena u Međunarodnog špijuna Wakande. U Black Panteru je također zabilježeno kako su ona i T’Challa nekad bili u vezi, a na kraju filma izgledalo je kao da nastavljaju vezu. Međutim, Nakia se nije pojavila u Avengers: Infinity War ili Avengers: Endgame, a budući da T’Challa neće biti uključen u Black Panther 2, jasno je da nećemo vidjeti konačnu priču para. Očito bi bilo dobro da Black Panther 2 istraži kako se Nakia nosi s T’Challinom odsutnošću ako mu se dogodilo nešto tragično, ali bilo bi također lijepo naučiti što Nakia radi otkako je Black Panther završio, uključujući ako je bila među ljudima koje je Thanos pretvorio u prah.

Winston Duke

Pleme Jabari nije bilo u najboljim odnosima s ostatkom Wakande na početku prvog filma, a njegov čelnik M’Baku čak je izazvao T’Challu za pravo da vodi Wakandu. Kasnije je, međutim, lik Winstona Dukea postao ključni saveznik T’Challe kad je Killmonger zasjeo na prijestolje Wakande, a do kraja filma postao je član nacionalnog vijeća Wakande. M’Baku je kasnije viđen u borbi s Thanosovim snagama u Avengers: Infinity War i Avengers: Endgame, ali s Black Panther 2 vraća se fokusiranje na život u Wakandi, nadamo se da ćemo vidjeti kako se M’Baku namjestio u suradnji s Wakandinim ostalim istaknutim ljudima, umjesto da drži Jabarije izoliranima.

Angela Bassett

Ramonda nije imala puno posla u Black Panteru, ali bilo je jasno da je bila dobra majka i T’Challa i Shuri, kao i mudra vladarica. Angela Bassett nakratko je reprizirala Ramondu na kraju Avengers: Endgame, ali Black Panther 2 pruža joj priliku da joj da veću ulogu u ovom kutu MCU-a. Ako je prijestolje Wakandana sada prazno, možda bi Ramonda mogla sjediti na njemu dok se bira novi vođa. Ili, ako je Shuri okrunjena Wakandinom kraljicom, onda je nepotrebno reći da bi Ramondin savjet bio vrlo dobrodošao ako njezina kći dobije krunu.

Martin Freeman

Na stranicama Marvel Comicsa, Everett Ross jedan je od glavnih stručnjaka Sjedinjenih Država za Wakandu. Činilo se da je iteracija lika Martina Freemana krenula u istom smjeru, jer iako su on i T’Challa ustali na krivu nogu u Captain America: Civil War, tijekom Black Panther, Ross je na kraju bio od neprocjenjive pomoći tijekom posljednje bitke protiv Killmongerovih snaga. Nejasno je je li Ross sada američka veza s Wakandom kad započne Black Panther 2 ili je bio smješten negdje drugdje, ali u svakom slučaju, pretpostavljamo da će, ako pronađe put natrag u afričku naciju, biti srdačno primljen.

Tenoch Huerta

Tenoch Huerta američkoj je publici vjerojatno najpoznatiji po tome što je glumio Rafaela Cara Quinta u Netflixovoj seriji Narcos: Mexico. Imao je i dvije epizode u Amazonovom Mozart in the Jungle, a kasnije ove godine može se vidjeti u The Forever Purge. Huerta je bio prvi novi glumac za kojeg su izvjestili za Black Panther 2, iako njegovo sudjelovanje još nije službeno potvrđeno. Ako se potpiše na nastavak, Huerta bi očito glumio jednog od antagonista filma, a neki izvori tvrde da bi mogao biti izabran za White Tigera. Ako je to istina, to bi odvelo lik u drugom smjeru, jer se White Tiger obično prikazuje u herojskom svjetlu.

Black Panther 2 trenutno je predviđen za 8. srpnja 2022.

Druge je zanimalo i ovo...