Avengers: Endgame teorija kaže da je Thanos stvorio Galactusa drugim pucketanjem

Avengers Endgame teorija: Thanos ‘pucnuo’ kako bi zaustavio Galactusa

Nakon novog trailera stižu nam nove teorije za Avengers: Endgame film, a ova suočava dva titana Marvel Filmskog Svemira jednog protiv drugog. Do sada vjerojatno znate da je Thanos (Josh Brolin) izbrisao pola svemira u Avengers: Infinity War. Replicirajući ‘pucketanje’ iz klasične priče Marvel Stripova naziva The Infinity Gauntlet, Thanos je pucnuo prstima i pola svemira je u trenutku prestalo postojati. I dok je Thanos objasnio razlog tog čina time što je htio smanjiti broj živih bića u svemiru kako bi bilo više resursa za sve, je li moglo biti više od toga nego što smo u početku vidjeli? Jedan fanovski teoretičar tako misli.

Avengers Endgame teorija: Thanos 'pucnuo' kako bi zaustavio Galactusa

Prema Reddit korisniku jlefrench, Thanos je izveo svoj plan skupljanja Infinity Stones kako bi spriječio Galactusa od konzumiranja novih planeta u galaksiji. Kako teorija kaže, Thanosov rodni planet Titan je bio opustošen od jedača svjetova Galactusa. S obzirom na to da je Galactus željan samo svjetova koji su ‘zreli,’ Thanos je uzeo na sebe da uništi pola populacije svjetova u pokušaju da ih učini manje poželjnim za Galactusa.

Situacija bi također objasnila razlog zbog kojeg Thanos nije udvostručio sve resurse kako bi svi mogli ostati živi. Da je stvorio više resursa pomoću Infinity Gauntleta, to bi učinilo planete “mesnatima” i privlačnijim za ikoničnog Fantastic Four negativca.

Što se tiče toga zašto je Thanos svima rekao da je riječ o resursima, ludi Titan je taj izgovor lako mogao koristiti kao paravan, tako da nitko ne bi mislio da je u strahu od Galactusa. Kao što to obično Marvel Studios radi, priča je ostala dovoljno otvorena da bi mogli dodati nešto kasnije u nju i na kraju će se uklopiti u priču bez ponovnog snimanja filmova iz prošlih godina.

Avengers Endgame teorija: Thanos 'pucnuo' kako bi zaustavio Galactusa

Avengers: Endgame dolazi u kina 26. travnja 2019. godine, a do tada ćemo se morati zadovoljavati ovakvim ludim teorijama. Iako je ova teorija relativno kratka, prema onima koje smo vidjeli i ne objašnjava puno stvari, zvuči vrlo dobro i sasvim moguće. Pogotovo ako uzmemo u obzir da nakon Thanosa Marvel nema nekog glavnog negativca za nastavak svog svemira, što se nije dogodilo još od prvog filma prije 11 godina. Uz to, sumnjam da će ići na sljedećeg negativca koji će biti manje atraktivan i zastrašujuć od Thanosa, tako da je jedan od malog broja takvih upravo Galactus. Hoće li ga ili ne najaviti već u ovom filmu, ostaje vidjeti. Mi mu se svakako radujemo i nadamo se uskoro ga vidjeti u MCU.

Similar Posts