(Video) Nova Avengers: Infinity War izbrisana scena pokazuje originalnu transformaciju Pametnog Hulka

(Video) Nova Avengers: Infinity War izbrisana scena pokazuje originalnu transformaciju Pametnog Hulka

Izbrisana scena iz Avengers: Infinity War prikazuje izvorni plan transformacije Pametnog Hulka Brucea Bannera. U građenju do Avengers: Infinity War, mnogi fanovi Marvelovog Filmskog Svemira su htjeli vidjeti puno više od Hulka. Upravo je on imao istaknutu ulogu u filmu Thor: Ragnarok, ali Hulkova je uloga u Infinity Waru bio minimalna.

Hulk je jedan od prvih likova koji je prikazan u Infinity War filmu, kada je iznenada napao Thanosa. Ovo se pokazalo kao jedina scena u kojoj je Hulk bio u punoj snazi, nakon toga ga je Banner ostavio na marginama, prije nego što je na kraju stavio oklop Hulkbustera. Tek kad se Avengers: Endgame pojavio, Hulk se ponovno pojavio, a ovaj put kao Pametni  Hulk. Bruce je pronašao način da i on i Hulk koegzistiraju tijekom petogodišnjeg skoka vremena, ali prema prvotnom planu za Pametnog Hulka, ova transformacija bi se vidjela u Infinity Waru.

Prvobitni plan za pojavljivanje Pametnog Hulka u MCU bio bi prikazan tijekom trećeg čina Infinity War. To se trebalo dogoditi kad je Bruce Banner, u oklopu Hulkbustera, bio blizu poraza od ruku Cull Obsidian. U posljednjoj verziji filma Banner uspijeva pobijediti samog Obsidiana nakon što se Hulk odbije pojaviti. Propadanje ove transformacije bilo je postavljeno tako da je Pametni Hulk sreo Black Widow i Falcona ubrzo nakon toga, Natasha je pokušala smiriti Hulka kao i u Avengers: Age of Ultron – samo da bi otkrila da mu više ne treba smirivanje.

Odluka o promjeni uloge Pametnog Hulka u Infinity Waru i odgađanje transformacije sve do dolaska Endgamea promijenjena je tijekom produkcije, budući da je Bruceova uloga u Infinity Waru bila izmijenjena. Kasna promjena je razlog zašto su neki CGI-i s Bruceom (i njegovom plutajućom glavom) u Hulkbusterovom odijelu tako vidljivi pri kraju. Ovo također objašnjava kako velika timska snimka Infinity Wara u svrha marketinga nije bila toliko zavaravajuća. Iako tog određenog kadra nije bilo u filmu, Hulkovo uključivanje ima smisla jer je on tamo bio izvorno.

Pisci Infinity Wara pripisali su promjenu izlaska Pametnog Hulka jer su objasnili da je neobično da Hulk ima taj veliki trenutak kada se svi drugi približavaju svojoj najnižoj točki poraza. Lako je vidjeti odakle filmaši i Marvel Studios dolaze s takvim obrazloženjem, ali to ne mijenja činjenicu da je prvotni plan bolji od konačnog proizvoda. Prvobitni plan zadržao je Bannerov luk spajanja s Hulkom u jednom filmu i omogućio bi fanovima da to vide, umjesto da se transformacija događa izvan ekrana. Ono što je Avengers: Infinity War na kraju napravio s Hulkom i dalje djeluje, ali izbrisane scene (koje se mogu vidjeti na BluRay setu Infinity Saga) ukazuju na to da je prvotni plan superiorniji.

Druge je zanimalo i ovo...