Recenzija: The Humanity Bureau (2017) - Svijet filma

Recenzija: The Humanity Bureau (2017)

Pročitajte našu recenziju za novi akcijski, znanstveno-fantastični film, s Nicolas Cage u glavnoj ulozi, The Humanity Bureau.

Žanr filma:

Akcija, sci-fi

Redatelj:

Rob W. King

Scenarist:

Dave Schultz

Glumci:

Nicolas Cage, Sarah Lind, Jakob Davies

Radnja ukratko:

Distopijski triler, smješten u 2030tu godinu u svijet stalnog stanja ekonomske recesije i suočava se s ozbiljnim problemima okoliša kao rezultatom globalnog zatopljenja.

Recenzija: The Humanity Bureau (2017)

The Humanity Bureau je Kanadski distopijski, akcijski, znanstveno-fantastični film, redatelja Rob W. King i scenarista Dave Schultz. Zvijezde filma su Nicolas Cage, Sarah Lind i Jakob Davies.

Kada je film počeo i kada sam vidio očekivano lošu glumu, ‘zvijezde’ filma, Nicolas Cage, mislio sam odmah u startu filmu dati lošiju ocjenu. Ipak, nekoliko vrlo dobrih dosjetki mladog lika Lucas Weller (Jakob Davies), te pomalo iznenađujuć i zanimljiv kraj, natjerali su me da ponovno razmislim o ocijeni. Niti ovako neće biti sjajna, ali ipak film nije totalna propast, kao što u zadnje vrijeme bude kada gledam film s Cageom.

Priča filma nikako ne drži vodu, napravljena je tako gotovo sigurno kako bi se uspjeli ugurati u mali budžet filma, ali jednostavno ne ide. Pa priča je smještena 12 godina od danas!, a cijeli svijet je u rasulu, vlade gotovo da ne postoje, a svijetom upravlja ‘zla’ organizacija ljudskih resursa. Uz to, sve je u nekoj postapokaliptičnoj budućnosti, neprohodni putevi, ljudi koji žive na marginama i puno sličnih, post-apokaliptičnih stvari, a ne zaboravimo, sve se odvija 12 godina od danas! Pa nikako ne drži vodu.

Također priča oko oca, majke, djeteta; djeteta, majke, oca, je u najbolju ruku, vrlo nategnuta i ne pretjerano interesantna.

Film je nazvan znanstvenom-fantastikom, ali osim što se par puta spominju neki termini fantastike, druge nikakve veze s time nema, a pogotovo ne u smislu nekih efekata. Nema ih.

Sve u svemu, nije tako loš film kako se na prvu činio, ali sigurno nije ni nešto što se mora pogledati. Ako nemate što za gledati dajte mu priliku, inače bolje nešto drugo.

Similar Posts