Marvel pravi film o ‘Shang-Chi, Master Of Kung Fu’

Marvel pravi film o ‘Shang-Chi, Master Of Kung Fu’

Marvel Studios je ubrzao rad na filmu o liku ‘Shang-Chi’ inače poznatom kao Master of Kung Fu,  film već ima scenarista, te traže redatelja. 

01. studenog Kinesko Američki scenarist Dave Callaham je navodno zaposlen od strane Marvel Studios kako bi napravio misteriozni scenarij. Pa, sada je ta misterija otkrivena! Marvel Studios užurbano radi na novom filmu o ‘Shang-Chi’, s Callahamom kao scenaristom, te traže Azijskog ili Azijsko Američkog redatelja za film. Shang-Chi se prema glasinama prethodno trebao pojaviti u Netflix ‘Iron Fist’ seriji, ali to se nikada nije dogodilo.

Očigledno, inspiracija za ovaj projekt dolazi od ogromnog uspjeha ‘Black Panther’ filma, Afričko Američkog redatelja Ryan Cooglera, koji je pisao i scenarij zajedno s Joe Robert Cole. U filmu glume gotovo svi Afrikanci ili Afroamerikanci. Baš kako je ‘Black Panther’ građen na gotovo cijeloj Afričkoj ili Afroameričkoj kulturi, Marvel traži Azijsku i Azijsko Američku kulturu kao inspiraciju za ‘Shang-Chi’.

Marvel pravi film o ‘Shang-Chi, Master Of Kung Fu’

Callaham je nedavno radio sa Geoff Johns i redateljicom Patty Jenkins na skripti za ‘Wonder Woman 1974’ i potpisao je za pravljenje skripte nastavka nadolazećeg filma ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’. Prije toga, stvorio je  ‘The Expendables’ franšizu i bio je kreator i producent Amazon serije ‘Jean-Claude Van Johnson’.

Slično poput Luke Cage, Shang-Chi je stigao u Marvel stripove tijekom ranih 70′ te se temelji na tadašnjoj senzaciji pop kulture. Dok je Luke Cage bio refleksija eksploatacije filmova s crncima iz tog doba. Shang-Chi, koji je često crtan tako da liči na Bruce Leeja, uhvatio je duh Kung Fu filmova koji su tada bili vrlo popularni.
Kreatori Shang-Chia su Steve Englehart i Jim Starlin, ali stripu, ‘The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu’ (često nazivan samo ‘Master of Kung Fu’) popularnost je počela rasti tek kad su ga preuzeli pisac Doug Moench i crtač Paul Gulacy.
Glavni lik je sin bogatoga Fu Manchu, koji ga je odgojio u izolaciji kako bi bio njegov savršeni ubojica. Međutim, nakon njegove prve misije, on otkriva kako je njegov otac zaista zao i da je on ubio nevinog čovjeka, te se zavjetuje da će srušiti Fu Manchua.

Za razliku od Luke Cage, Shang-Chiev strip nije toliko bio superherojski pogled na Kung-Fu, već više čisti Kung-Fu strip. Shang-Chi nije imao nikakve prave supermoći, iako je u novijim ‘Avengersima’ dobio mogućnost da se duplicira. Ta je promjena vrlo lako mogla biti povezana s pravljenjem filmske verzije.

S obzirom na to da je ovaj projekt tek najavljen, teško da ćemo ga vidjeti prije 2021. godine, najranije.

Similar Posts