Recenzija: Marrowbone (2017)

Pročitajte našu recenziju za novi horor, triler film, Marrowbone.

Žanr:

Drama, horor, triler

Redatelj:

Sergio G. Sánchez

Scenarist:

Sergio G. Sánchez

Glumci:

George MacKay, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton

Radnja ukratko:

1969. godine u ruralnoj Americi, Jack (20) i njegova braća, Jane (19), Billy (18) i Sam (5) žive u staroj kući na osamljenoj, ruševnoj farmi koja je godinama bila napuštena. Napustili su Englesku sa majkom Rose (40), bježeći od nasilnog oca i tražeći priliku za novi početak u novoj zemlji. Majka je umrla vrlo brzo nakon što su stigli u Marrowbone. Djeca od tada žive u izolaciji, odvojeni od svijeta, a majčina je smrt jedna od prvih tajni koje skrivaju zidovi stare kuće.

Zaista je žalosno što sve u zadnje vrijeme spada pod horor filmove i stvarno je teško naići na neki dobar horor, iako ih u zadnje vrijeme gotovo pa štancaju. Upravo to je slučaj i s ovim filmom.

Kao što je često u horor filmovima, film gotovo da nema priču, dakle priča je toliko užasno loša da ja nikako ne mogu shvatiti kako tako nešto studio dopušta da se napravi. Ali dobro, kao što sam rekao, hororima priča i nije uvijek jača strana.

Ono što je najvažnije i glavni razlog zbog čega svi gledamo horor filmove je dakako onaj strah koji oni bude u nama. E pa ovdje je osjećaj straha zaspao. Apsolutno ništa u filmu nije strašno, čak ni zvukove nisu uspjeli doraditi tako da nas preplaše, a scenama da ne govorim. Baš ništa, nula.

Sve je to dosta žalosno kada pogledamo da glumci zapravo uopće nisu loši. Glavu obitelji Jack, glumi George MacKay (Captain Fantastic, 11.22.63), onda njegovu djevojku Allie glumi Anya Taylor-Joy (The Witch, Morgan, Split) i brata Billy glumi Charlie Heaton iz serije Stranger Things. Dakle zaista nije neka C produkcija filma i glumaca.

Iskreno, ovaj film vam nikako ne bi preporučio, niti ako tražite horor, ali da bar ima neku dobru priču, pa ne bi imalo veze što nije strašan, ali priča je još gora nego horor dijelovi. Zaobići.

Similar Posts