Luke cage

Recenzija: Luke Cage (sezona 1)

Žanr:

Akcija, krimi, drama

Kreator:

Cheo Hodari Coker

Glumci:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi

 Luke Cage (2016) on IMDb

Moja ocjena:

5/10 [star rating=”5″ max=”10″]

cottonmouth

Opet se ne slažem baš s djelom kritike i gledatelja.

Vrlo loša prva sezona po meni. Jedna od najgorih Marvel serija do sada sigurno najgora njihova na Netflixu (mada je Jessica Jones blizu).

Prvo malo o Luke Cage.

Dakle poprilično je promijenjen naspram onog iz stripa. Osobno ne volim kada su promjene pogotovo ne tako velike. U stripu je drzak, bezobrazan, vulgaran, “hero for hire”, što mislim da je fantastično. Dok nažalost u seriji nije ništa od toga.

Protivnici – vrlo loši, slabi. Cottonmouth čak dosta simpatičan, ali slab za Luke Cagea.

Gluma po meni možda uz priču i najslabija karika serije. Toliko je loše da mi je bilo teško gledati na trenutke. Od pokreta, konstantno forsiranih izraza lica itd. Mike Colter i Mahershala Ali su još solidno i odglumili, a ovi ostali većinom nisu. Ok i Theo Rossi je bio dobar. Jako loši su bili prvenstveno Rosario Dawson od koje sam najviše i očekivao, Simone Missick (Misty Knight), Jaiden Kaine…

Što se tiče priče vrlo slabo. Pokušaji zapleta kako bi smjestili Cageu mislim da bi malo dijete vidjelo kroz to, a ne cijela policijska postaja. Da ne kažem da protiv takvih protivnika Cage je to mogao sve riješiti prije nego što je i počelo.
Jako puno razvlačenja da se izvuče tih 13 epizoda. Volim kada je “origin” priča tu, ali ova je bila dosta kratka i slaba.

Uglavnom slabo, ne uvjerljivo, s dosta loše glume. Nadam se da će druga sezona biti bolja.

Preporučujem svima koji prate Marvelove filmove i serije (jednostavno se mora pogledati) i svima koji planiraju jer spajat će barem te Netflix serije u The Defenders koji dolaze iduće godine.

 

Similar Posts