Recenzija: A Quiet Place (2018)

Pogledali smo novi horor film s Emily Blunt i John Krasinski u glavnim ulogama, A Quiet Place! Našu recenziju pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Drama, horor, triler

Redatelj:

John Krasinski

Scenarist:

Scott Beck, John Krasinski

Glumci:

Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe

Radnja ukratko:

Obitelj koja živi na selu odvažila se živjeti u potpunoj tišini, uz uporabu znakovnog jezika, u nastojanju da se sakrije od nepoznatog entiteta koji reagira na zvukove.

Recenzija: A Quiet Place (2018)

A Quiet Place je Američki nadnaravni horor, triler, drama film, redatelja John Krasinski. Zvijezde filma su John Krasinski i Emily Blunt. Film je dobio odlične ocijene kritičara diljem svijeta, a po ocjenama na IMDb čini se kako ga i gledatelji jako vole.

Ovo je jedan vrlo interesantan film, fantastičnog ambijenta, koji je i njegova najjača strana. Odlično stvoren strah kroz jednu kombinaciju tišine, te glasnih, iznenadnih događanja. Ono što mi je kod toga također odlično je što u cijelom filmu nema gotovo ništa krvi, niti nekih ružnih scena, koje barem kod mene, ne izazivaju baš nikakav strah, nego je sve orijentirano na jednu psihološku stranu, te taj fantastični ugođaj u filmu, koji vas doslovno uvuče unutar sebe.

Osim ovog odličnog ugođaja, dobra strana su i glumci, prvenstveno redatelj/glumac John Krasinski i njegova žena (u filmu i stvarnosti) Emily Blunt. Također njihove dvoje djece je vrlo dobro odglumilo i svi su zajedno pridonijeli dizanju kvalitete filma.

Nažalost, film ima i svojih loših strana. Početak filma je pomalo usporen, iako to nije samo po sebi loše, jer je stvoren odličan ugođaj filma, film kratko traje, jedva 90 minuta, tako da prva trećina filma, ako ne i više, je otišla na to. Sljedeća loša stvar u filmu je što apsolutno ništa nije objašnjeno, iako to nije ni bilo moguće u 90 minuta, gotovo ništa nismo saznali o tim čudovištima, niti odakle su, niti zašto su tu, ma gotovo pa ništa.

Ipak, najgora stvar u filmu je to što mu manjka inteligencije i to jako. Toliko ništa u filmu nema logike da je to strašno. Mali spojler – čudovišta koja ovise samo o zvuku, ne vide, ne miriše, ništa osim zvuka, preuzmu svijet?!?! Pa kako je to moguće?! ; Kamere svuda okolo, svijetla, ma svega okolo, a nitko se nije sjetio staviti neke možda zvukove koji se mogu aktivirati s udaljenosti?! – Kraj Spojlera.  To nije sve, ima drugih sto stvari koje nemaju baš nikakve logike. No dobro, ovo je prvenstveno trebao biti horor film, pa logiku na stranu.

Sve u svemu solidan film, koji se MORA pogledati u kinu! Ne vjerujem da može ovako dobar osjećaj stvoriti kod kuće, možda sa slušalicama na ušima ili nekim baš jako dobrim ozvučenjem, ali teško, ovo u kinu je luuuud dojam ostavilo na mene. Definitivno moja preporuka za kino.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts