Recenzija: Spenser Confidential (2020)

Recenzija: Spenser Confidential (2020)

Pogledali smo novi krimi misterija film s Markom Wahlbergom i Winstonom Dukeom u glavnoj ulozi, Spenser Confidential. Našu recenziju filma Spenser Confidential pročitajte u članku.

Žanr:

Krimi, drama, misterija

Redatelj:

Peter Berg

Scenarist:

Ace Atkins, Brian Helgeland

Glumci:

Mark Wahlberg, Alan Arkin, Colleen Camp, Winston Duke

Radnje ukratko:

Bivši zatvorenik po imenu Spenser vraća se u Bostonsko zločinačko podzemlje kako bi razotkrio zavjere o ubojstvu.

Recenzija: Spenser Confidential (2020)

Mark Wahlberg i redatelj Peter Berg već su surađivali zajedno – na filmovima Lone Survivor, Mile 22 i Patriots Day. Pa se tako Spenser Confidential čini kao vrlo poznat teren za njih. Sada je stigao prvi trailer u kojem vidimo Wahlberga i njegovog kolegu Us i Black Panther zvijezdu Winstona Dukea.

Spenser (Wahlberg) – bivši policajac poznatiji po stvaranju problema nego rješavanju – upravo je izašao iz zatvora i zauvijek napušta Boston. No prvo zapne u pomaganju svom starom bokserskom treneru i mentoru Henryju (Alan Arkin) s obećavajućim amaterom. To je Hawk (Duke), hrabri MMA borac uvjeren da će biti žešći protivnik nego što je Spenser ikada bio. Kad dvojica bivših Spenserovih kolega budu ubijena, on regrutira Hawka i njegovu bivšu djevojku, Cissy (Iliza Shlesinger), kako bi mu pomogli da istraži i privede krivce pred lice pravde.

Ako vam premisa zvuči poznato, to je vjerojatno zato što smo sličnu vidjeli nebrojeni broj puta tijekom godina,  i dok u njoj nema apsolutno ništa što će vas oduševiti, nastupi Wahlberga i Dukea pomažu da film postane nešto posebno. Zajedno imaju puno kemije, a Wahlberg se opet najbolje snalazi dok pokazuje svoje komične izvedbe. Duke je u međuvremenu apsolutno opak, a Hawk je lik s kojim je zabavno provoditi vrijeme (ako išta, filmu je falilo još malo njega).

Recenzija: Spenser Confidential (2020)

Alan Arkin, Iliza Shlesinger i Bokeem Woodbine prikazali su vrlo dobre sporedne ulogr, ali Marc Maron nije uspio pokazati ništa u potpuno zaboravljivost ulozi. I dok je Spenser Confidential Wahlbergov i Dukeov film, razočaravajuće je da nisu barem malo više vremena posvetili sporednim ulogama, ali s druge strane, što će onda raditi u potencijalnom nastavku!!!

O i budite sigurni, ovaj film moli za nastavak kada se sve završi. Iskreno, i vi ćete ga željeti (ako vam se film imalo svidio), jer definitivno ima dovoljno potencijala za razviti još priča, a iako je ovaj prvi pokušaj pomalo grubo obrađen, ima vremena da ga uglade u budućim nastavcima.

Možda je najveći problem sa Spenser Confidential to što nikada u potpunosti ne zna što želi biti. Iako je označen kao akcijska komedija, drastično skače između ta dva žanra. U jednom trenutku Spenser se bori s psom u nedvojbeno duhovitom sukobu, dok već u sljedećem vidimo truplo žene u prtljažniku automobila i provodimo vrijeme s udovicom koja je tek izgubila muža. Čini se da film nikada nije siguran što točno želi biti, a ako do nastavka zaista i dođe, redatelj Berg će se morati odlučiti za jedno, ili barem spoj koji neće toliko baš skakati lijevo-desno.

U svakom slučaju, Spenser Confidential je jedan zabavan, pun akcije film, koji ima dvije odlične glavne glumačke uloge, te je među boljim Netflix Hrvatska originalnim filmovima (iako to samo po sebi i nije veliki uspjeh).

Similar Posts