Trailer: The Highwaymen (2019)

Recenzija: The Highwaymen (2019)

Pogledali smo novi Netflixov krimi, misterija film s Kevin Costnerom i Woody Harrelsonom u glavnim ulogama, The Highwaymen. Našu recenziju filma The Highwaymen pročitajte u članku.

Žanr filma: Krimi, drama, misterija

Redatelj: John Lee Hancock

Scenarist: John Fusco, John Lee Hancock

Glumci: Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates

Radnja ukratko: Dvojica policajaca izlazi iz mirovine kako bi uhvatili zloglasne odmetnike Bonnie & Clyde.

Recenzija: The Highwaymen (2019)

The Highwaymen je novi Netflixov Američki krimi film, redatelja John Lee Hancock prema originalnom scenariju od John Fusco.

Film prati dvojicu Teksaških Rangera, koje glume Kevin Costner i Woody Harrelson, dok pokušavaju pronaći i uhititi zloglasne kriminalce Bonnie i Clyde. Za razliku od već više puta viđenih filmova o Bonnie i Clyde, ovdje ne gledamo toliko njihovu priču, već priču dvojice bivših Teksaških Rangera zaduženih za lov ovih dvoje kriminalaca, kao i organizaciju istog.

Ovog puta svijetla pozornice nisu usmjerena na tada kultne ikone Bonnie i Clyde, niti na glumce koje ih glume, već interesantno na bivše Teksaške Rangere, sada im dodijeljene nove titule cestovnih policajaca (Highwaymen), koje glume vrhunski Kevin Costner i Woody Harrelson. Njih dvojica su definitivno najbolje u ovom filmu i vidi se da su zaista vrhunski glumci u jednom za njih, po meni, premalom filmu. Osobno mi je Harrelsonov lik bio zabavniji i zanimljiviji, baš kao i sam Woody, iako je i Costner bio odličan.

Priča je nažalost dosta spora i s obzirom na to koliko vremena odlazi u gotovo ništa, čudno je da je toliko malo pozadinske priče dano glavnim likovima. S druge strane, ‘buddy cop’ napetost je vrlo dobra, ne baš kao u recimo prvoj sezoni serije True Detective, ali nije ni daleko.

Interesantno je bilo vidjeti, koliko je uz razno politiziranje, ljudsku zaluđenost s tih dvoje kriminalaca, vrlo slabu tehnologiju, sve bilo vrlo ne organizirano i kaotično, te kako je jednostavan, ali temeljit rad dvoje ‘običnih’ policajaca doveo do kraja njihov ubilački pohod.

Iako me film nije pretjerano oduševio, nije ni loš za pogledati. Dat ću mu 7, iako je navučena sedmica, negdje 6.5 bi bila zaslužena ocjena, ali ju nemamo kao opciju, pa idemo na jednu više. Stavit ćemo ga na našu listu najboljih filmova 2019. godine, ali negdje pri samom dnu.

Trailer filma The Highwaymen:

Similar Posts