Posljednja sezona serije ‘Arrow’ bez Felicity Smoak

Čini se kako je Arrow, superherojska CW serija stigla do svoje bitke za Waterloo, jer kao i u Napoleonovom slučaju, čini se da je kraj jedne velike ere sve bliži.

Glumica Emily Bett Richards, koja je proteklih sedam godina glumila Felicity Smoak, informatičku pametnu glavicu, ljubavni interes, a u zadnje dvije sezone i bračnu partnericu naslovnog lika kojeg glumi Stephen Amell, objavila je na svom instagram profilu tribute post kojim je najavila da napušta seriju nakon aktualne sedme sezone. Stephen Amell je prošlog mjeseca najavio da će sljedeća, osma sezona, biti i posljednja, a čini se kako će Oliver Queen/Green Arrow zadnjih 10 epizoda, koliko će ta zadnja sezona brojati, svog životnog puta odraditi bez svoje desne ruke.

Povezano: Arrow završava nakon osme sezone

Felicity je svoj debi u seriji imala praktički na samom početku, u trećoj epizodi prve sezone kada je radila u informatičkoj službi tvrtke koju je vodila obitelj Queen. Iako je isprva zamišljena kao povremeni lik, već sredinom prve sezone je dobila unaprijeđenje u prvu postavu te ubrzo postala jedan od najomiljenijih likova u seriji. Felicity je sa Green Arrowom kroz naredne sezone imala dosta trnovit odnos, ali sve je to bilo onako malo okolo-kole jer bi je bilo stvarno preočito da tu iskre frcaju na sve strane. Iako je nadalje cijela serija bila prožeta tim njihovim odnosom, određeni fanovi su, uz dužno poštovanje liku Felicity, taj odnos smatrali nepotrebnim budući da je Arrow, barem u početku, imao puno jaču kemiju sa likom Laurel Lance, drugom Black Canary, koju je interpretirala Katie Cassidy, a trenutno glumi Black Siren, koja je nešto kao anti-herojski counterpart njeznog prijašnjeg lika.

Felicity je kroz seriju bila i određeni glas razuma u životu Green Arrowa, a mnogobrojni portali su sastavili i top liste njezinih upečatljivih citata koji su kroz cijelu seriju bili i jedan od najvažnijih faktora kompletnog lika.

Bit će definitivno zanimljivo vidjeti kako će scenaristi uspijeti složiti priču koja će na zadovoljavajući način završiti priču Green Arrowa bez Felicity koja je, kakvo god mišljenje imali o njoj, ipak bila jedan od glavnih stupova cijele serije zadnjih sedam godina. Pogotovo stoga što bi zadnja sezona trebala biti i Oliverovo veliko finale. Tko zna, još uvijek ostaje mogućnost da će se pojaviti barem u finalnoj epizodi cijele serije jer ako itko, uz Green Arrowa, zaslužuje biti dio te velike završnice, onda je to Felicity.

Similar Posts