Gey Isus u Netflixovom specijalu izazvao zgražanje i ogorčenje diljem svijeta

Gey Isus u Netflixovom specijalu izazvao zgražanje i ogorčenje diljem svijeta

Baš kao kada je Robert Kirkman nazvao lika Jesus gay u The Walking Dead i počeo dobivati ljutita pisma zbog svog truda, novi Netflixov specijal primio je prijetnje bojkota, najave otkazivanja pretplata, pa čak i terorističke napade zbog prikazivanja Isusa iz Nazareta kao homoseksualnog muškarca.

U The First Temptation of Christ, Brazilska komična trupa Porta dos Fundos prikazuje Isusa kako slavi svoj trideseti rođendan s Marijom koja puši travu i prijateljem imena Orlando naslonjenim na njegovu ruku za kojeg se podrazumijeva da je njegov ljubavnik. Religiozne grupe u Južnoj Americi su bile vrlo uznemirene oko ovog specijala, a već tjednima stižu peticije da ga Netflix ukloni.

Ovaj tjedan viđen je udvostručeni napor za zastrašivanje Netflixa i Porta dos Fundos. “Cancel Netflix” hashtag je imao trend na Twitteru, a Rio de Janeiro H.Q. od Porta dos Fundoswas je pogođen Molotovljevim koktelom ranije jučer.

Do sada, peticija u kojoj se zahtjeva od Brazilskih vlasti da zabrane ovaj specijal je prešla brojku od 2 milijuna potpisa. Variety donosi da su Pora dos Fundos ranije zaradili Internacionalnu Emmy nagradu za prošlogodišnji Božićni Specijal, The Last Hangover, u kojem se njegovi učenici probude poslije večere, gdje je Toma doprinio teškim drogama i prostitutkama, kako bi otkrili da Isusa nigdje nema.

Gey Isus u Netflixovom specijalu izazvao zgražanje i ogorčenje diljem svijeta

U The First Temptation of Christ, vidi se kako se Isus potajice vraća kući nakon četrdeset dana u pustinji i otkriven je od svojih roditelja koji mu žele napraviti rođendansku proslavu. On se srami što je uhvaćen s Orlandom, koji pokazuje stereotipne karakteristike gay muškarca. I dok Isus nikada nije izričito prikazan ili opisan kao gay, neugodnost koju prikazuje kada je uhvaćena s Orlandom podrazumijeva da je par u vezi.

Trenutno postoje četiri osumnjičene osobe za bombaški napad, od toga je jedna osoba već objavila video online u kojem je svoj glas digitalno izmijenila. Naziva komičare “Marxist militants,” tvrdio je da djeluje u ime grupe koju on zove Command of Popular National Insurgence. U videu se opisuje skupina kao dio brazilskog pokreta “integralist”, koji je inspiriran talijanskim fašizmom tijekom 1930-ih. Smatralo se da su takve grupe izumrle, ali globalni uspon fašističkih i nativističkih pokreta posljednjih godina otežava saznanje pokušava li netko odvesti vlasti u krivi smjer ili je takva grupa možda doživjela ponovni uspon.

Kada su Porta dos Fundos posljednji puta dali javnu izjavu, Netflix nije dao naslutiti da planira ukloniti specijal.

Druge je zanimalo i ovo...