Gey Isus u Netflixovom specijalu izazvao zgražanje i ogorčenje diljem svijeta

Gey Isus u Netflixovom specijalu izazvao zgražanje i ogorčenje diljem svijeta

Baš kao kada je Robert Kirkman nazvao lika Jesus gay u The Walking Dead i počeo dobivati ljutita pisma zbog svog truda, novi Netflixov specijal primio je prijetnje bojkota, najave otkazivanja pretplata, pa čak i terorističke napade zbog prikazivanja Isusa iz Nazareta kao homoseksualnog muškarca.

U The First Temptation of Christ, Brazilska komična trupa Porta dos Fundos prikazuje Isusa kako slavi svoj trideseti rođendan s Marijom koja puši travu i prijateljem imena Orlando naslonjenim na njegovu ruku za kojeg se podrazumijeva da je njegov ljubavnik. Religiozne grupe u Južnoj Americi su bile vrlo uznemirene oko ovog specijala, a već tjednima stižu peticije da ga Netflix ukloni.

Ovaj tjedan viđen je udvostručeni napor za zastrašivanje Netflixa i Porta dos Fundos. “Cancel Netflix” hashtag je imao trend na Twitteru, a Rio de Janeiro H.Q. od Porta dos Fundoswas je pogođen Molotovljevim koktelom ranije jučer.

Do sada, peticija u kojoj se zahtjeva od Brazilskih vlasti da zabrane ovaj specijal je prešla brojku od 2 milijuna potpisa. Variety donosi da su Pora dos Fundos ranije zaradili Internacionalnu Emmy nagradu za prošlogodišnji Božićni Specijal, The Last Hangover, u kojem se njegovi učenici probude poslije večere, gdje je Toma doprinio teškim drogama i prostitutkama, kako bi otkrili da Isusa nigdje nema.

Gey Isus u Netflixovom specijalu izazvao zgražanje i ogorčenje diljem svijeta

U The First Temptation of Christ, vidi se kako se Isus potajice vraća kući nakon četrdeset dana u pustinji i otkriven je od svojih roditelja koji mu žele napraviti rođendansku proslavu. On se srami što je uhvaćen s Orlandom, koji pokazuje stereotipne karakteristike gay muškarca. I dok Isus nikada nije izričito prikazan ili opisan kao gay, neugodnost koju prikazuje kada je uhvaćena s Orlandom podrazumijeva da je par u vezi.

Trenutno postoje četiri osumnjičene osobe za bombaški napad, od toga je jedna osoba već objavila video online u kojem je svoj glas digitalno izmijenila. Naziva komičare “Marxist militants,” tvrdio je da djeluje u ime grupe koju on zove Command of Popular National Insurgence. U videu se opisuje skupina kao dio brazilskog pokreta “integralist”, koji je inspiriran talijanskim fašizmom tijekom 1930-ih. Smatralo se da su takve grupe izumrle, ali globalni uspon fašističkih i nativističkih pokreta posljednjih godina otežava saznanje pokušava li netko odvesti vlasti u krivi smjer ili je takva grupa možda doživjela ponovni uspon.

Kada su Porta dos Fundos posljednji puta dali javnu izjavu, Netflix nije dao naslutiti da planira ukloniti specijal.

Similar Posts