'Inventing Anna' - Prvi službeni detalji o novoj Netflix mini-seriji

‘Inventing Anna’ – Prvi službeni detalji o novoj Netflix mini-seriji

Nakon nekoliko mjeseci rada ispod žita, stigli su prvi detalji o nadolazećoj Netflixovoj biografskoj mini-seriji o usponu i padu prevarantice Anne Sorokin.

Najosnovnija informacija je službeni naslov serije: Inventing Anna, te da će se sastojati od ukupno 10 epizoda. U glavnoj ulozi, ulozi Anne, će se sada i službeno naći dobitnica Emmya Julia Garner najpoznatija po vrlo uspješnoj seriji Ozark.

Za neupućene, Anna Sorokin je djevojka koja se do prije par godina predstavljala kao nasljednica velikog bogatstva svoga oca, tada se koristivši lažnim identitetom Anna Delvey. Prevarom i spletkarenjem je živjela život na vrlo visokoj nozi, sve dok se nije otkrilo da zapravo nema ni prebite pare, zbog čega je izazvala štetu vrijednu čak 200 tisuća američkih dolara, a usput je oštetila i osobu koja je mislila da joj je prijateljica, Rachel DeLoache Williams, za čak 60,000 dolara kada joj je obećala da će joj vratiti novac koji je ova potrošila za njihov odmor u Maroku, naravno, Rachel taj novac nikad nije ugledala. Rachel je kasnije bila zaslužna za Annino raskrinkavanje i uhićenje, a bila je i glavna svjedokinja tijekom sudskog procesa, u kojem je Anna osuđena na 12 godina zatvora, s tim da tek nakon 4 godine može tražiti uvjetni otpust. Rachel je također ovog ljeta i izdala knjigu My Friend Anna koju će Shonda Rhimes, najpoznatija kao autorica poznate serije Grey’s Anatomy, iskoristiti kako bi za Netflix napisala biografsku mini-seriju.

'Inventing Anna' - Prvi službeni detalji o novoj Netflix mini-seriji

Osim po prevari, Anna je u svjetskim tabloidima ostala poznata po tome što je odbijala dolaziti na suđenje u zatvorskoj odjeći, već je zaposlila modnu dizajnericu zbog čega bi, da nije imala lisice na rukama prilikom ulaska u sudnicu, svatko pomislio da je zamijenila sud za modnu reviju. Anna ni nakon izricanja presude nije pokazala kajanje za svoje postupke. Na Anninu žalost, iako je serija već dosta vremena u razvoju, Anna bi mogla ostati bez novca za prodaju svoje životne priče budući da američki zakoni zabranjuju osuđenim zatvorenicima da zarađuju na ime svojih kriminalnih dijela. Povodom toga, tužitelji iz New Yorka su zatražili da Netflixov novac namijenjen Anni bude predan osobama koje je Anna oštetila svojim prevarama.

Uz Juliju Garner, serija će činiti izuzetan glumački spektar kojeg sačinjavaju i: Anna Chlumsky, čak šest puta nominirana za za Emmya za seriju Veep, glumiti će novinarku Vivian koja će istraživati Annin zanimljivi slučaj, Katie Lowes, poznata po ulozi Quinn u seriji Scandal, u ulozi Rachel, ranije spomenutu kao autoricu knjige koja je poslužila kao predložak za seriju i nekadašnja Annina prijateljica, Laverne Cox, koju poznajemo iz Orange is the new Black, kao Kacy Duke, koja se također našla u središtu Anninih prevara, te Alexis Floyd kao lik Neff, recepcionerka u hotelu u kojem je Anna odsjela i koji je također na kraju ostao žrtva Anninog spletkarenja i pohlepe.

'Inventing Anna' - Prvi službeni detalji o novoj Netflix mini-seriji

Prema službenom sinopsisu, serija će pratiti istraživačku novinarku (Anna Chlumsky) koja će istražiti slučaj poznate njemačke nasljednice Anne Delvey (Sorokin) (Julia Garner) koja se sprijateljila s mnogima u gornjim slojevima društvene scene New Yorka, a potom im ukrala novac. Prema Varietyu, serija prati “vezu iz ljubavi prema mržnji dok Anna čeka suđenje, a novinarka se bori protiv sata da odgovori na najveće pitanje u New Yorku: Tko je Anna Delvey?”

Shondi Rhimes je Inventing Anna tek prvi projekt nakon što je potpisala bogati ugovor sa Netflixom, koji uključuje još nekoliko projekata. Inventing Anna je još uvijek u ranoj fazi razvoja tako da nije poznato kada bi mogla ugledati svijetlo dana, a kako Anna trenutno izdržava kaznu zatvora u New Yorku, sasvim je sigurno da će ona ekranizaciju svoje životne priče čekati i mnogo duže od nas.

Druge je zanimalo i ovo...