Nova 'Game of Thrones' prequel serija 'House of the Dragon' ide direktno u izradu za HBO

Nova ‘Game of Thrones’ prequel serija ‘House of the Dragon’ ide direktno u izradu za HBO

Nakon što smo jučer pisali kako je HBO odustao od jedne ‘Game of Thrones‘ prequel serije, sada nam dolaze vijesti da su se odmah odlučili za izradu druge – ova je bazirana na George R.R. Martinovoj ‘Fire and Blood’ noveli. ‘House of the Dragon‘ je naručena za 10 epizoda direktno u seriju, čime se označava novi smjeru za najprofitabilniju franšizu ove mreže.

Osvajatelj Emmy nagrada ‘Game of Thrones‘ redatelj Miguel Sapochnik će se vratiti režirati pilot ove nove serije, kao i druge epizode. On će biti jedan od showrunnera, zajedno s Ryanom Condalom, bivšim ko-kreatorom i showrunnerom serije ‘Colony’, koji također piše scenarij pilota ove ‘Game of Thrones’ prequel serije. Martin i Vince Gerardis su tu kao izvršni producenti, čime je cijeli tim nove ‘Game of Thrones‘ serije potpuno muški.

Jučer je HBO otkazao planove za još jednom ‘Game of Thrones‘ prequel serijom od scenaristice i showrunnerice Jane Goldman. Čak i nakon što su snimili pilot i doveli veliku zvijezdu (Naomi Watts), mreža se odlučila da ne nastave sa svojom prvotnom spin-off Game of Thrones serijom.

Nova 'Game of Thrones' prequel serija 'House of the Dragon' ide direktno u izradu za HBO

House od the Dragon‘ se zaista fokusira na stvaranje Kuće Targaryen, obiteljske linije koja će jednog dana stvoriti majku zmajeva, Daenerys Targaryen. Nemojte očekivati pojavljivanje Emilie Clark, jel je ova nova prequel serije smještena 300 godina prije događanja u seriji ‘Game of Thrones’.

Game of Thrones svemir je toliko bogat s pričama,” Casey Bloys, predsjednik HBO programa je rekao u izjavi. “Mi se radujemo istraživati postanak Kuće Targaryen u ranim danima Westerosa zajedno s Miguel, Ryan i George.”

Sapochnik je dobio Emmy za režiranje poznate ‘Battle of the Bastards’, ali je također režirao i neke druge omiljene epizode poput ‘Hardhome’ i ‘Winds of Winter.’

Prošle godine, nešto prije završetka originalne Game of Thrones serije, HBO je naručio pravljenje scenarija za čak pet spin-off serija, a odmah su rekli da neće sve te serije ići u izradu, barem ne odmah. Sada smo saznali da je prva Game of Thrones prequel serija otkazana, dok je ova druga, ‘House of the Dragon’ dobila zeleno svijetlo i ide u izradu. Za sada ne znamo kakvo je stanje s preostale tri gam spin-off serije.

Druge je zanimalo i ovo...