Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Littlefinger lažirao svoju smrt

Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Littlefinger lažirao svoju smrt

Game of Thrones sezona 7 konačno je vidjela kukavičarskog spletkaroša Petyra “Littlefinger” Baelisha pogubljenog zbog svojih zločina protiv Starka, ali jedna teorija fanova sugerira da je on zapravo lažirao svoju smrt koristeći bezličnog čovjeka (Faceless Man). Pretposljednja sezona HBO epske povijesne fantastične serije završila je masivnom završnicom u kojoj je Zid srušen zahvaljujući ledenom zmaju, Jonu i Dany koji su se spetljali, Sam (i Bran) koji su shvatili zašto se Jon i Dany definitivno ne bi trebali spetljati, Cersei koja je standardno nepoštena… a Petyr Baelish konačno susreće svoj kraj.

Gospodar zaštitnik Doline nije bio lik oko kojeg su fanovi bili pretjerano nesretni što je otišao, nakon sedam sezona manipulacija – da ne spominjemo užasnu odluku da ostavi Sansu sa zlim Ramsay Boltonom. Fanovi su bili presretni kada je Sansa konačno dobila svoju osvetu, nadmudrivši Littlefingera i udruživši svoje snage sa svojim rođacima kako bi ga smjestili na pod gdje moli za svoj život prije nego mu ga Arya oduzme.

Međutim, nisu svi uvjereni u Starkovu navodno pobjedu. YouTuber Neo je postavio teoriju da je Littlefinger pronašao način kako bi lažirao svoju smrt i da će se vratiti u sljedećoj sezoni.

LITTLEFINGEROVA SMRT U GAME OF THRONES SEZONI 7 JE BILA ČUDNA

Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Littlefinger lažirao svoju smrt

Ni jedna smrt u Game of Thrones seriji nije pretjerano čudna, s obzirom na vrlo visok broj smrti. Međutim, čini se pomalo čudno da lik koji je toliko inteligentan i spretan prilikom spletkarenja, poput Littlefingera, može biti tako lako zarobljen i ubijen. Baelish je već bio svjestan da je u opasnosti u Winterfellu, kada je Sansa bila mlađa i sama, bilo je relativno jednostavno za manipulirati s njom, ali nova, žilavija Sansa razmišlja svojom glavom. Jednom kada su se Arya i Bran vratili u Winterfell, Baelishu je bilo očigledno kako mu je potrebno spriječiti ih da se udruže kako bi zadržao svoj utjecajni položaj nad Sansom.

To je razlog zašto je Littlefinger htio stvoriti borbu između Stark sestara, a teško je povjerovati da je on bio potpuno uvjeren kako mu to i uspijeva. Bran se osobno izdao kada je rekao Petyru “chaos is a ladder,” ponavljajući ono što je Baelish osobno rekao Varysu kada su bili sami u sobi Prijestolja tijekom sezone 3. Littlefinger je u tom trenutku morao znati da barem Bran zna više nego što bi trebao, te da je on u opasnosti u Winterfellu. A opet, čovjek koji je poznat po tome da je proputovao cijeli Westeros kako bi spasio svoju kožu odlučio je ostati tamo i nadati se da će sve biti uredu. Za Littlefingera je krajnje neuobičajeno da se zadrži kad se stvari počnu zahuktavati, pogotovo kad ima negdje drugdje (Vale) gdje može otići, i način da tamo stigne sigurno.

JELI LITTLEFINGEROVA SMRT FACELESS MAN?

Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Littlefinger lažirao svoju smrt

Pa ako pomislimo da je Littlefinger malo prepametan da bude uhvaćen u zamku, kako je mogao pobjeći – a svejedno ostati prerezanog grla u Great Hall? Uz pomoć Faceless Mena, naravno.

Mi već znamo da Littlefinger ima kontakte u Braavosu, zato što prije nego je njegova obitelj došla u Westeros, oni su bili Braavosi. Njegov pradjed je bio prodavač mačeva u Braavosu prije nego je došao u Vale, što je Petyr spomenuo u seriji. On također potvrđuje da zna tko su Faceless Men, ako “samo po reputaciji” – a vrlo je moguće da Littlefinger laže o širini svog znanja o njima. Vjerojatno, odrastajući u Braavosi obitelji, on je čuo puno toga o House of Black and White. Iduće što sugerira da je Littlefinger svjestan Faceless Mena je njegov smiješak kad čuje kako Arya kaže Brienne da je ‘nitko’ nije trenirao mačem. Čini se da, kao i obično, Littlefinger zna više nego što govori.

Onda u sezoni 7, epizodi 5, Arya je svjedočila interesantnom razgovoru: Littlefinger se zaustavlja i razgovara s plavom strankinjom u kutu dvorca. Ona mu kaže nešto što zvuči kao “tvoje vrijeme je završeno,” prije nego joj on da novčić i ona ode svojim putem. Ona je možda samo bila špijun za njega, a on je možda plaćao njezine usluge, ali ako je to slučaj, onda je još vjerojatnije da bi on što brže pobjegao iz Winterfella kako bi spasio svoju kožu. Međutim, s obzirom na njegove Braavosi povezanosti, moguće je da je ta žena Faceless Man osobno, a da novčić koji joj je dao nije za plaćanje, nego jedan od novčića House of Black and White. Ako je to istina, Peter ju je možda priprema da preuzme njegovo lice i da stoji na njegovom mjestu kako bi bila ubijena, dok on napusti Winterfell za Vale. Mi znamo da je moguće za Faceless Man da nosi lice živuće osobe, zahvaljujući Aryi koja je vidjela svoje lice na tijelu Jaqen H’ghar u sezoni 5, a s obzirom na spletkarenje Littlefingera, bogatstvo i Braavosi povezanost, vrlo je moguće da su Starkovi ubili… nikoga.

Ovo je jedna vrlo interesantna teorija i ako se pokaže točnom, vidjet ćemo kako će utjecati na događanja u sezoni 8. Osobno sam ljubitelj Littlefingera i volio bi njegov povratak u seriju.

Napišite nam u komentarima što mislite o ovoj novoj teoriji.

Similar Posts