Locke & Key TV serija navodno u izradi za Netflix! - Svijet filma

Locke & Key TV serija navodno u izradi za Netflix!

Netflix je navodno otkupio prava na Carlton Cuse i Joe Hill (sin od Stephen Kinga) ‘Locke & Key’ stripove, kako bi napravio TV seriju, nakon što je Hulu odlučio propustiti pravljenje ove nadnaravne horor serije. 

Locke & Key je imao velikih problema s prelaskom iz stripova na male ili velike ekrane tijekom godina; prvo je bio TV pilot od FOX 2011. godine, onda najava Locke & Key filmske trilogije 2012. godine, koja je napuštena godinu dana kasnije. Zadnje, IT redatelj Andy Muschietti je napravio novi Locke & Key TV pilot za Hulu – prema Cuse skripti – koji također nije uspio zaživjeti kao serija.

Locke & Key TV serija navodno u izradi za Netflix!

Originalni Locke & Key stripovi su napisani od strane Joe Hill i prate mlade Locke braću i sestre (Tyler, Kinsey i Bode) dok se sele u svoj novi dom Keyhouse u Lovecraft, Maine, nakon smrti svog oca. Jednom kada dođu tamo, Lockeovi otkriju postojanje tri magična ključa koja (doslovno) otvaraju vrata nadnaravnoga, nesvjesni da je sve ovo orkestrirao zli demon koji želi spomenute ključeve za svoje potrebe. Moguće je da je Hulu propustio ovu seriju zato što misli da je pre slična njihovoj nadolazećoj Castle Rock, nadnaravnoj horor seriji inspiriranoj kolektivnim radovima Hillovog oca, Stephen King.

Ovaj dogovor još nije do kraja finaliziran, tako da ne možemo službeno potvrditi ovu seriju, ali se nadamo mi, a i iz IDW Entertainment (stoje iza Locke & Key), da će do finalizacije uskoro doći.

Locke & Key pilot uključuje troje glumaca iz Muschiettijevog IT filma – Jackson Robert Scott i Megan Charpentier kao Bode i Kinsey Locke, zajedno s Owen Teague kao Jason Lesser, mladićem koji igra ključnu ulogu u pravljenju priče. Oni nisu jedini glumci s prošlošću iz horor filmova, pa tako tu imamo Frances O’Connor (The Conjuring 2, The Missing) koja će glumiti majku braće i sestara, Nina. Osim njih, Danny Glover će glumiti njihovog novog učitelja, a Jack Mulhern će glumiti Tyler Locke, najstarijeg od troje braće i sestara.

Netflix trenutno radi na drugoj adaptaciji od Joe Hill, ovog puta pravi film In the Tall Grass, prema knjizi koju je Hill napisao sa svojim ocem. Što se tiče horor serija, Netflix radi i na  Guillermo del Toro antologijskoj horor seriji, 10 After Midnight. Sve ovo upućuje na to da se ljubitelji horora imaju čemu radovati.

Similar Posts