Trailer: Altered Carbon (2017– ) - Svijet filma

Hoće li Altered Carbon biti sljedeća otkazana Netflix serija?!

Stigle su brojke gledanosti Altered Carbon serije i Netflix nije oduševljen, hoće li zaista ukinuti ovu odličnu seriju već nakon prve sezone?!

Altered Carbon je imao svoju premijeru na Netflixu 02. veljače 2018 godine, a serija je adaptacija noir cyber-punk knjige od Richard Morgan. Bilo je poprilično zainteresiranosti prije početka serije, ali kada je serija došla i gledatelji su počeli gledati, iznenađujuće ta zainteresiranost je značajno opala.

Netflix inače sve svoje brojke gledanosti drži u tajnosti, ali Deadline je uspio pronaći koliko je ljudi gledalo seriju Altered Carbon u njezinom prvom tjednu prikazivanja.

Trailer: Altered Carbon (2017– ) - Svijet filma

Očekivano, Netflix serije imaju najveću gledanost u svom prvom tjednu prikazivanja, baš kao i kino hitovi, a nakon toga gledanost opada. U prvom vikendu, Altered Carbon je imao 1.2 milijuna gledatelja, a na kraju tjedna ‘samo’ 2.5 milijuna.

To je otprilike jedna četvrtina druge sezone serije Stranger Things, iako nije baš uredu uspoređivati s fanovima omiljenom serijom, ali pričalo se da Altered Carbon ima jedan od najvećih budžeta Netflix serija ikada, tako da ovo je sigurno veliki neuspjeh.

Ono što je još više zabrinjavajuće je činjenica da što su gledatelji gledali više epizoda, manje su bili zainteresirani u završavanje gledanja serije. Nije bilo žurbe da pogledaju seriju odjednom, kao što je to inače slučaj kod Netflix serija. To je vrlo loše za seriju koja je trebala imati nekoliko sezona. Ako su gledatelji odustajali u pola prve sezone, tko će ih natjerati da gledaju ostale, a to nikako nije dobro za seriju s tako velikim produkcijskim budžetom.

Tjedni prosjek od 5.9 milijuna je značajno opao na 1 milijun za desetu epizodu. To se otprilike i poklapa s onim što su tvrdili gledatelji serije. Bili su zainteresirani da vide o čemu se serija radi, te su se pokušali natjerati nastaviti gledati, iako nisu razumjeli što se dešava ili ih nije pretjerano zanimalo. Gledali su s nadom da će serija odjednom postati dobra – mišljenje ispitivanih gledatelja Netflixa.

Netflix se oslanja na broj gledatelja mjesec dana nakon izlaska serije, kako bi odlučio hoće li serija biti otkazana ili ne. Ako želite da Altered Carbon doživi drugu sezonu, brzo odite na Netflix pogledati najmanje četiri epizode i javite prijateljima, obitelji i ostalima da učine isto, kako bi se ova odlična serija nastavila. Ali, baš poput vrlo dobrog Blade Runner 2049, očigledno je da gledatelji nisu željni ovakvih filmova/serija.

Druge je zanimalo i ovo...