Recenzija: Waco (2018) - Svijet filma

Recenzija: Waco (2018)

Pogledali smo novu krimi, drama, triler mini-seriju, pravljenu prema istinitom događaju, Waco. Našu recenziju pročitajte u članku.

Žanr serije:

Krimi, drama, triler

Kreator:

Drew Dowdle, John Erick Dowdle

Glumci:

Michael Shannon, Taylor Kitsch, Andrea Riseborough

Radnja ukratko:

Bavi se opsadom Waco iz 1993. godine koja je sukobila federalnu i Texašku policiju protiv skupine predanih i očvrsnutih Branch Davidians, predvođenih karizmatičnim i opasnim David Koresh.

Waco

Waco je Američka krimi, drama, triler mini serija, kreatora Drew Dowdle i John Erick Dowdle, a zvijezde serije su Michael Shannon, Taylor Kitsch, Andrea Riseborough. Pravljena je prema istinitom događaju, prema pričama nekih od sudionika.

Serija se proteže kroz 51 dan opsade između FBI i ATF s jedne strane i David Koresh religiozne frakcije, 1993 godine u Waco, Texas, koja je kulminirala pogibeljnom vatrom. Istražuje izvorne činjenice tragedije, koje su ispričane iz nekoliko pogleda, onih najviše povezanih sa slučajem.

Waco je solidna mini serija, kojoj je zapravo najveći problem što je malo predugačka. Po meni ta tema je bila idealna za neki film od sat i pol do maksimum dva sata.

Počinje solidno i meni je u početku uspjela stvoriti neki prezir prema vođi kulta David Koresh (Taylor Kitsch). Onda slijedi nekoliko, kako se čini, dosta razvučenih epizoda u kojima se konstantno vode pregovori. To nije nužno loše, ali stalno jedno te isto, jedna strana nešto nudi, druga odbija i tako u krug. Kraj je opet dosta dobar i serija je uspjela napraviti odličnu stvar, a to je promijeniti moje mišljenje o likovima koji su mi na njezinom početku bili toliko odbojni.

Gluma je vrlo dobra, tako tu imamo fantastičnog Michael Shannon, kojeg sve češće i češće možemo vidjeti u vrhunskim filmovima, a bio je nedavno i nominiran za Oscara, onda imamo Taylor Kitsch (X-Men Origins: Wolverine, John Carter, Battleship, Lone Survivor, Only the Brave), Rory Culkin (Signs, Mean Creek, You Can Count on Me) – brat Macaulay Culkin, Melissa Benoist (Supergirl, Birdman) i mnogi drugi.

Još jedna odlična stvar u seriji i samo mi je žao što je nema više, je odlična glazba.

Solidna serija, ne pretjerano dugačka, preporučio bi ju više manje svima, a posebno ljubiteljima istinitih događaja i raznih zavjera.

Similar Posts