Recenzija: Game of Thrones (2011– ) (sezona 7)

Game of Thrones premijera sezone 8 ubila HBO rejtinge gledanosti

Nakon gotovo dvije duge godine, Game of Thrones se vratila za posljednju sezonu s ogromnom bazom obožavatelja iza sebe. Sezona 8 je imala svoju premijeru u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima (Hrvatska) te je ostvarila neke zvjezdane brojeve i s lakoćom postavila razne nove rekorde postajući najgledaniji prijenos u HBO povijesti.

Ova visoko iščekivana premijera osme sezone je privukla ogromnih 17.4 milijuna gledatelja kroz različita prikazivanja i streaming opcije. To je ogroman broj za bilo koji TV program, ali je još impresivnije ako se zna da puno manje ljudi ima HBO nego neke druge opcije. Za sada ove godine, The Big Bang Theory epizoda od 07. veljače na CBSu je bila najgledaniji prijenos u 2019. godini, s 14.1 milijun gledatelja. Thrones je vrlo brzo premašio taj broj, te će ga vrlo vjerojatno prijeći još koji puta do kraja sezone.

Game Of Thrones Sezona 8 Teorija otkriva tko je meta Night Kinga

Prije “Winterfell”, najgledaniji jednodnevni prijenos na HBO je pripadao finalu Game of Thrones sezone 7 koji je bio prije gotovo dvije godine. Ta je epizoda privukla 16.3 milijuna gledatelja kada je prikazana. Ove brojke su također vidjele veliko povećanje naspram prve epizode sedme sezone, koja je ukupno skupila 10 milijuna gledatelja. Ako su ovi trendovi indikacija, finale serije koje dolazi sljedeći mjesec će gotovo sigurno imati nevjerojatne brojke. Može li prijeći 20 milijuna?

Prema EW, Game of Thrones je također bio veliki pobjednik na društvenim mrežama u nedjelju navečer (kada se prikazivalo u Americi), jer je zaradila pet milijuna tweetova tijekom prijenosa. Izvještaj također donosi da ono što je Sam rekao Jon Snowu je bio najtweetovaniji trenutak epizode.

Jeste li se probudili u 3 ujutro gledati prvu epizodu posljednje osme sezone serije Game of Thrones? Mislite li da bi posljednja sezona mogla ići preko 20 milijuna? Napišite nam u komentarima vaša mišljenja.

Similar Posts