Amazonova Lord of the Rings TV serija pronašla glumicu za Galadriel

Amazonova Lord of the Rings TV serija pronašla glumicu za Galadriel

Prema Variety, Morfydd Clark je posljednja glumica koja će se pridružiti glumačkoj ekipi Amazonove ambiciozne prequel TV serije Lord of the Rings, za koju je trenutno potvrđeno da će trajati najmanje dvije sezone (s pet planiranih). Amazon je uložio velike novce kako bi pokrenuo ovaj projekt, te se čini da će to biti ubojita serija kojom žele privući pretplatnike, baš kao što su to Stranger Things za Netflix i The Mandalorian za Disney+.

Galadriel je glumila Cate Blanchett u filmovima, a sada će Morfydd Clark glumiti znatno mladu verziju lika, što je i prigodno za seriju koja se odvija sto do tisuću godina prije tri knjige koje su činile priču The Lord of the Rings filmova. Nedavno, Morfydd Clark možemo vidjeti u HBO seriji His Dark Materials, tako da joj prelazak iz jedne franšize fantazije u drugu vjerojatno neće predstavljati tako veliki problem.

Amazonova Lord of the Rings TV serija pronašla glumicu za Galadriel
Morfydd Clark

Za sada, Galadriel je prvi lik koji je potvrđen za seriju, a da se nalazio unutar J. R. R. Tolkienovih knjiga. S izborom dovođenja Morfydd Clark u seriju, može biti protumačeno da povratnički likovi iz filmske adaptacije koji bi mogli biti u seriji neće biti isti glumci kao što su bili u Peter Jacksonovim filmovima baziranim na The Lord of the Rings i njegovom prequelu, The Hobbit, unatoč tome što seriju razvija New Line Cinema, koji su producirali i distribuirali Peter Jacksonove filmove.

Amazonovu The Lord of the Rings seriju razvijaju JD Payne i Patrick McKay, koji će predvoditi sobu scenarista u kojoj se još nalazi i Game of Thrones veteran Bryan Cogman. Jurassic World: Fallen Kingdom redatelj J. A. Bayona će režirati više epizoda prve sezone Amazonove Lord of the Rings TV serije. Od glumačke postave za sada znamo da su izabrani Markella Kavenagh, Maxim Baldry, Joseph Mawle, Ema Horvath i Morfydd Clark.

Puni detalji nadolazeće Lord of the Rings TV serije su trenutno u tajnosti, iako se zna da će se ova prequel serija odvijati prije Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring tijekom Drugog doba Međuzemlja. The Lord of the Rings seriju producira Amazon Studios u kooperaciji s Tolkien Estate and Trust, HarperCollins i New Line Cinema.

Amazon još nije najavio datum izlaska Lord of the Rings prequelu TV serije.

Similar Posts