Amazonova Lord of the Rings TV serije je sada u punom razvoju, ali kada mi gledatelji možemo očekivati njezin izlazak i što možemo očekivati od serije? Prije nekoliko godina, Christopher Tolkien se umirovio iz Tolkien Estate, a oko tog vremena je Amazon Studios otkrio planove oko razvijanja Lord of the Rings TV serije za Amazon Prime, iako nisu onda specifično rekli o čemu bi serija bila, niti jel bi se povezivala s Peter Jacksonovim Lord of the Rings filmovima.

U studenom 2017. godine, Amazon Studios je kupio globalna prava na J.R.R. Tolkienove Lord of the Rings knjige i najavio svoju obavezu pravljenja masivne TV serije od nekoliko sezona koja će istraživati Tolkienov Middle-earth prije događaja u The Fellowship of the Ring. Međutim, ta izjava nije puno značila s obzirom na to da se povijest Međuzemlja odvija tisućama i tisućama godina, pogotovo s Lord of the Rings pričama koje se odvijaju na samom kraju Trećeg Doba.

Iako je Amazonova Lord of the Rings TV serija u relativno početnim stadijima razvoja, studio je započeo njezinu promociju putem društvenih mreža, što je otkrilo neke ključne detalje priče. Pa kada onda gledatelji i Tolkienovi fanovi mogu očekivati izlazak Lord of the Rings TV serije i što mogu očekivati jednom kada izađe?

LORD OF THE RINGS TV SERIJA DATUM IZLASKA NA AMAZON PRIME

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Amazonova Lord of the Rings TV serija bi trebala izaći 2021. godine. Točan datum izlaska još nije određen za Lord of the Rings TV seriju, ali s obzirom na to da je Amazon Studios ugovorno dogovorio s Tolkien Estate da serija mora ući u produkciju najkasnije do 2020. godine, vrlo vjerojatno Amazon planira ju izbaciti u 2021. godini.

S obzirom na to da Amazon ima barem jednu veliku seriju svake sezone praznika, s The Man in the High Castle koji završava kasnije ove godine, bilo bi dobro kada bi uspjeli Lord of the Rings TV seriju pustiti za praznike 2020. godine. Međutim, ako bi serija izašla 2021. godine to bi Amazonu također dalo priliku da kapitalizira na 20tu godišnjicu Jacksonovog The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

PRIČA LORD OF THE RINGS TV SERIJE

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Potvrđeno je da će se Lord of the Rings TV serija odvijati tijekom Drugog Doba, ali detalji na Amazonovoj Middle-earth mapi – poput uključivanja Numenora ili micanja Mordora (kao i Barad-Dur) – sugerira da se serija odvija relativno rano u Drugom Dobu, točnije između S.A. 1350 – 1600. Ako to uzmemo u obzir, čini se da bi se serija mogla fokusirati na pravljenje Rings of Power, s obzirom na činjenicu da je Amazon počeo promicati TV seriju Gospodar prstenova navodeći retke iz Prstenovog stiha kao i Prstenove koji su nastali u tom vremenskom razdoblju.

Nadalje, gledatelji bi mogli vidjeti rast i pad ljudi u Numenoru, uključujući i osnivanje Mordora. Osim glavne priče Gospodara prstenova, jedno od najvažnijih vremenskih razdoblja u srednjovjekovnoj povijesti je sredina Drugog doba, što je uključivalo Sauronov uspon i Posljednji savez vilenjaka i ljudi. Rat posljednje alijanse rezultirao je Sauronovim porazom, koji je prikazan na početku The Fellowship of the Ring. Ona je naposljetku završila drugo doba i započela treće doba. Budući da se TV serija Gospodar prstenova odvija u vrijeme tih događanja, gledatelji bi mogli vidjeti da se to odvija kroz cijelu seriju.

Gotovo svakodnevno nam dolaze nove informacije o ovoj seriji i čim nešto novo saznamo izvijestit ćemo vas.