Andrew Scott će biti Talentirani Mr. Ripley u Novoj TV Seriji

Andrew Scott će biti Talentirani Mr. Ripley u Novoj TV Seriji

Showtime je naručio osam epizoda prve sezone nadolazeće drama serije Ripley, pravljene prema kvintetu najprodavanijih knjiga Patricije Highsmith, Tom Ripley. Osvajatelj nagrade BAFTA Andrew Scott (Fleabag, Sherlock) će glumiti u titularnoj ulozi Toma Ripleyja. Oscar i Golden Globe pobjednik, te nominirani za Emmy Steven Zaillian (Schindler’s List, The Night Of) će pisati scenarij i režirati cijelu prvu sezonu. Ovu vijest su najavili Gary Levine i Jana Winograde, Predsjednici Zabavnog programa Showtime Networks Inc.

U seriji, Tom Ripley, varalica koji jedva preživljava u New Yorku početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, angažiran je od bogataša da otputuje u Italiju kako bi pokušao uvjeriti njegovog razmetnog sina da se vrati kući. Tomovo prihvaćanje posla je prvi korak u kompleksnom životu obmane, prijevara i ubojstva.

Knjiga Patricia Highsmith iz 1955. godine, The Talented Mr. Ripley, je već mnogo puta adaptirana na film, uključujući onaj iz 1999. godine istog naziva u kojem su glumili Matt Damon i Jude Law.

Prije njegove pamtljive uloge u Fleabag kao Svećenik, Scott je osvojio BAFTA Nagradu za Najboljeg sporednog glumca za ulogu Moriartyja u Sherlock seriji. Njegovi drugi filmski i televizijski krediti uključuju His Dark Materials, Black Mirror, Spectre, King Lear, The Hour, Foyle’s War, John Adams i Lennon Naked.

Za sada još nije poznat datum izlaska serije Ripley.

Similar Posts