Showtime je naručio osam epizoda prve sezone nadolazeće drama serije Ripley, pravljene prema kvintetu najprodavanijih knjiga Patricije Highsmith, Tom Ripley. Osvajatelj nagrade BAFTA Andrew Scott (Fleabag, Sherlock) će glumiti u titularnoj ulozi Toma Ripleyja. Oscar i Golden Globe pobjednik, te nominirani za Emmy Steven Zaillian (Schindler’s List, The Night Of) će pisati scenarij i režirati cijelu prvu sezonu. Ovu vijest su najavili Gary Levine i Jana Winograde, Predsjednici Zabavnog programa Showtime Networks Inc.

U seriji, Tom Ripley, varalica koji jedva preživljava u New Yorku početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, angažiran je od bogataša da otputuje u Italiju kako bi pokušao uvjeriti njegovog razmetnog sina da se vrati kući. Tomovo prihvaćanje posla je prvi korak u kompleksnom životu obmane, prijevara i ubojstva.

Knjiga Patricia Highsmith iz 1955. godine, The Talented Mr. Ripley, je već mnogo puta adaptirana na film, uključujući onaj iz 1999. godine istog naziva u kojem su glumili Matt Damon i Jude Law.

Prije njegove pamtljive uloge u Fleabag kao Svećenik, Scott je osvojio BAFTA Nagradu za Najboljeg sporednog glumca za ulogu Moriartyja u Sherlock seriji. Njegovi drugi filmski i televizijski krediti uključuju His Dark Materials, Black Mirror, Spectre, King Lear, The Hour, Foyle’s War, John Adams i Lennon Naked.

Za sada još nije poznat datum izlaska serije Ripley.