Recenzija: Russian Doll (2019-)

Recenzija: Russian Doll (2019-)

Pogledali smo novu Netflixovu crnu komediju, misterija, drama seriju Russian Doll. Našu recenziju serije Russian Doll pročitajte u članku.
 Russian Doll (2019) on IMDb

Žanr serije:

Komedija, drama, misterija

Kreator:

Leslye Headland, Natasha Lyonne, Amy Poehler

Glumci:

Natasha Lyonne, Charlie Barnett, Greta Lee

Radnja ukratko:

Cinična mlada žena u New Yorku umire i ponovno se vraća na zabavu koja je te večeri priređena u njezinu čast. Pokušava pronaći izlaz iz ove čudne vremenske petlje.

Recenzija: Russian Doll (2019-)

Iako ovoj seriji u žanru stoji komedija, nemojte očekivati da ćete se cijelo vrijeme smijati naglas. Russian Doll je mješavina crna komedija s ponekad nelagodnim trenucima i vrlo zanimljive misterije. Međutim, neke situacija, a posebno glavna glumica su vrlo duhoviti na jedan drugačiji način.

Priča serije je već puno puta viđena (Groundhog Day, Happy Death Day…), a opet napravljena na jedan novi, svježi način. Kao i u gore navedenim filmovima svaki dan se ponavlja od početka, međutim serija je u samo 8 epizoda po 30 minuta uspjela prirediti razna iznenađenja i zaplete, tako da se rijetko čini da je nešto kopirali i osjeća se vrlo svježom.

Daleko najbolja stvar u seriji i ona koja ju nosi je njezina fenomenalna glavna glumica i ta nelagodna i problematična osoba koju glumi. Natasha Lyonne (Orange Is the New Black, American Pie, Blade: Trinity) je Nadia Vulvokov, mlada, cinična žena puna osobnih problema, koja se uz sve te probleme nađe u jednoj vrlo čudnoj i nevjerojatnoj situaciji, gdje uz svoju nepažnju pogine, ali se i vrati na zabavu koja je priređena u njezinu čast te večeri. Na svom putu otkrivenja zašto se to događa, ona naravno pogine još hrpu puta, često na neke zabavne načine, te ulazi sve dublje i dublje u misteriju koja okružuje ta događanja, te ubrzo saznaje da nije sama na tom putu.

Iako će vam možda u startu lik Nadie biti odbojan, vrlo brzo ju zavolimo i jedva čekamo s njom ići dalje u rješavanje interesantne misterije. U svakom slučaju, nikako se nemojte predati prije treće epizode jer se njoj pridružuje još jedan glavni lik, kojeg glumi Charlie Barnett. Može se reći direktna njezina suprotnost.

Glavna kritika na seriju je to što je dosta kratka i sveukupno mala. Ima samo osam epizoda, po 25 minuta, što je jednostavno bilo malo i htio sam još. A drugi problem je što zapravo osim glavne glumice i njezinog lika, niti jedan drugi lik u seriji nije ostavio ni najmanje zanimljiv dojam, sigurno ni izdaleka blizu kao ona. Iako to i nije toliko važno jer je serija dosta kratka, pa joj je sasvim dovoljna njezina glavna glumica da se nađe na našoj listi najboljih serija 2019. godine.

Serija je vrlo dobro snimana, tako da ima nekih odličnih kadrova, a uz to, pozadinska glazba koja nije pretjerana je savršeno prikladna.

Netflix je s ovom serijom definitivno postigao nešto novo, izbacio je jednu stariju temu koja je već puno puta viđana, ali ju je upakirao u nešto sasvim novo, vrlo zabavno i vrijedno vašeg vremena.

Serija još nije obnovljena za drugu sezonu, iako vjerojatno hoće jer su kreatori predstavili Netflixu seriju za tri sezone.

Trailer serije Russian Doll

Similar Posts