Recenzija: Ant-Man and the Wasp (2018)

Pogledali smo 20ti Marvel film, Ant-Man and the Wasp (2018)!!! Našu recenziju filma Ant-Man and the Wasp pročitajte u članku. 

Datum izlaska:

06. srpanj 2018

Žanr:

Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj:

Peyton Reed

Scenarist:

Chris McKenna, Erik Sommers

Glumci:

Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña

Radnja ukratko:

Dok Scott Lang balansira između Super Heroja i oca, Hope van Dyne i Dr. Hank Pym predstavljaju hitnu novu misiju u kojoj se Ant-Man nađu rame uz rame s The Wasp kako bi otkrili tajne prošlosti.

Trailer: Ant-Man and the Wasp (2018) - Svijet filma

Ant-Man and the Wasp je Američki superhero film, pravljen prema likovima iz Marvel stripova, Scott Lang / Ant-Man i Hope van Dyne / Wasp. Film je nastavak na Ant-Man iz 2015 godine, te je ukupno 20ti film u MCU. Redatelj filma je Peyton Reed, a scenaristi filma su Chris McKenna, Erik Sommers, Paul Rudd, Andrew Barrer i Gabriel Ferrari. Zvijezde filma su Evangeline Lilly, Hannah John-Kamen, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Michelle Pfeiffer, Michael Douglas, Michael Peña i Laurence Fishburne.

Ant-Man film iz 2015. godine mi je vrlo vjerojatno najlošiji Marvel film. To i dalje ne znači da mi je film loš, samo lošiji od ostalih odličnih filmova. Dva su mi razloga zato, prvi je što mi je trailer uništio sve najbolje šale i zabavu iz filma, tako kada sam gledao film sve sam to već vidio, a drugi razlog je gotovo isti taj, što film nije tako lako za ponavljati, kada su mu najbolje stvari zabava iznenađenja, pa teško da je iznenađenje peti puta kada ga gledam.

Što se tiče ovog filma, stvari su drugačije. Ovo je jedan po svemu veći film od prvog dijela, pričom odličan, pun zabave, još odličnog razvijanja raznih likova, s vrlo zadovoljavajućim glavnim ‘neprijateljem’.

Nakon Avengers Infinity War, došao nam je Ant-Man and the Wasp, ipak znatno manji spektakl od Infinity, ali s puno jače razvijenim odnosima između likova, te nakon ipak dosta mračnog Avengers 3, znatno opušteniji. Ako znamo kako Marvel kombinira žanrove unutar svojih superhero filmova, to je bilo i za očekivati. Pa tako ako usporedimo ovogodišnje Marvel filmove, po spektaklu tu je sigurno broj 1 Avengers Infinity War, pa Black Panther, pa onda Ant-Man 2, ali po razvoju likova i humoru, rekao bi da je Ant-Man na broju jedan.

Likovi i glumci u filmu su možda i najbolja stvar ovog nastavka. Apsolutno svi su fantastični, Paul Rudd standardno odličan i zabavan, Evangeline Lilly kao Wasp je glavna stvar ovog filma i jednostavno je fantastična, prave je šteta što ju već prije nismo mogli vidjeti u toj ulozi, Michael Peña čim se pojavi ukrade film, također odlični Michelle Pfeiffer i Michael Douglas, vrlo dobra Hannah John-Kamen u interesantnoj i dobro razvijenoj ulozi ‘negativke’ Ava / Ghost, kao i manje korišteni Walton Goggins, Laurence Fishburne i ostali.

Što se tiče kronološki gdje se ovaj film uklapa u MCU, nije tako lako odrediti, ali definitivno prije Infinity War filma, tako da ćemo ga staviti odmah ispod – cijeli kronološki poredak MCU možete pogledati ovdje (filmove i serije), a samo filmove ovdje.

Film ima dvije post-credit scene, nemojte zaboraviti ostati sjediti na obje, isplati se.

Ovo je definitivno ljetni blockbuster, kojeg ne smijete propustiti otići pogledati u kino. Sigurno je da ćete se zabaviti i skratiti vrijeme čekanja do Captain Marvel i onda dugo očekivanog, velikog finala faze 3 Marvel filmskog svemira, Avengers 4 filma.

Ako tražite još odličnih filmova, posjetite ovaj članka – Najbolji filmovi 2018

Similar Posts