Marvel filmski svemir - kronološki

Marvel filmovi (MCU) – kronološki

Donosimo vam sve Marvel (MCU) filmove poslagane kronološki, kako bi se mogli pripremiti za svaki idući film. Tekst ćemo nadopunjavati kako svaki idući film bude izlazio. 

Sličan, samo opširniji članak već imamo, u kojem možete vidjeti kronološki, osim filmova, poslagane i serije – Marvel filmski svemir (MCU) – kronološki. Odlučili smo se napraviti i ovaj članak jer je možda nekima previše pratiti i serije i ‘one-shotove’.

Ako ste ljubitelji Marvel i DC-a pridružite nam se u našoj vrlo aktivnoj Facebook grupi 

U nastavku pogledajte skraćenu verziju u kojoj vam donosimo samo popis Marvel filmovi (MCU) – kronološki:

Faza 1 – Marvel filmskog svemira (MCU)

Captain America: The First Avenger (2011)

captain-america-windows-7-theme-1

Počinjemo u 1942. s prvim Captain America filmom. Poprilično dobar film s vrlo dobro napravljenom “origin” pričom. Film nas upoznaje s prvim Avengerom, njegovim legendarnim neprijateljem,  ali i “Cosmic Cube” (jedan od “Infinity stone”) koja ima jako važnu ulogu u daljnjim filmovima.

Iron Man (2008)

IRON MAN

Prvi film iz Marvel svemira filmova ujedno i jedan od najboljih. Upoznao nas je s relativno nepoznatim herojem Iron Man-om, te novim tehnologijama koje će se upotrebljavati i u ostalim filmovima.

Iron Man 2 (2010)

Iron Man 3 Robert Downey Jr.

Vrlo dobar nastavak filma. Nije toliko važan za cjelokupni filmski svemir, ali nas upoznaje s Black Widow i Howard Starkom.

The Incredible Hulk (2008)

Marvel filmovi (MCU) - kronološki

Nekako najmanje spominjani film Marvel filmskog svemira. Inače film koji uopće nije loš. Dobra “origin” priča s par odličnih glumaca. Malo je problematično gdje ga svrstati jer je otprilike u isto vrijeme kad i Iron Man 2.

Thor (2011)

thor

Sada krećemo u svemir sa Asgardiansima. Ovdje upoznajemo svjetove izvan zemlje, a da ne spominjemo Thora (Chris Hemsworth) i Lokija. Thor je jedan od glavnih filmova Marvelovog svemira, jer postavlja sve intergalaktičke zaplete koji će ići kroz priču sve do Infinity Wara. Također smo dobili naš prvi pogled na Hawkeye.

The Avengers (2012)

avengers

Kulminacija svega do sada. Film koji je Marvelu donio sve. Od kritike do kino blagajni. Nekako je film uspio spojiti sedam glavnih likova (plus Lokia i ostale) tako da se činilo baš prirodno. Svi su dobili svoju priliku u filmu i Faza 1 se završava sa stilom. Plus u filmu vidimo dva Infinity kamena (“Mind Gem” i “Cosmic Cube”)

Druge je zanimalo i ovo...