Avengers: Endgame teorija - zašto Iron Man nije koristio Spider-Manov EDITH protiv Thanosa

Avengers: Endgame teorija – zašto Iron Man nije koristio Spider-Manov EDITH protiv Thanosa

Zašto Iron Man (Robert Downey Jr.) nije upotrijebio EDITH da mu pomogne u posljednjoj bitci protiv Thanosa (Josh Brolin) u Avengers: Endgame? Pred kraj filma, Avengeri su angažirali Thanosa i njegovu vojsku u klimaktičnoj bitki kako bi odredili sudbinu svemira. Na početku borbe, Kapetan Amerika (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth) i Iron Man udružili su se u intenzivnoj borbi s Thanosom. Iron Man teško je ozlijeđen u tom okršaju.

Iron Man je imao puno oružja u svom arsenalu, ali jedno od alata koje nije koristio je EDITH. Predstavljen u Spider-Man: Far From Home, EDITH je bio napredni A.I. kojeg je izumio Tony Stark, a koji osobi koja ga posjeduje daje kontrolu nad mrežom Starkovih satelita. Kroz EDITH, dronovi se mogu spustiti kako bi se uklonili specifični ciljevi. Iron Man je posthumno dao EDITH Spider-Manu (Tom Holland), vjerujući da će ga on odgovorno iskoristiti. EDITH je bio najvažniji zaplet u filmu, jer se upravo zbog EDITH-a Mysterio (Jake Gyllenhaal) pokušao sprijateljiti s njim, a tako moćno oružje omogućilo bi mu da prouzrokuje veliku razaranje i kaos.

Neki su se pitali zašto Iron Man nije koristio EDITH tijekom borbe s Thanosom. Iako se nije pojavljivalo sve do Spider-Man: Far From Home, Iron Man ga je već izmislio, pa je trebao biti dostupan. Iron Man nije imao EDITH-a na sebi, što je očito po činjenici da nije nosio naočale, jer je u ovom trenutku već dogovorio da ga Peter dobije. Peter je već bio mrtav kad mu ga je Stark odlučio ostaviti, ali vjerovao je da će, ako njihov plan bude uspio, uspjeti vratiti ljude koje je Thanos ubio.

Vjerojatno je Stark ostavio EDITH Peteru kad je pripremio oproštajnu video poruku. To se dogodilo prije nego što su se vratili u vrijeme kako bi preuzeli Infinity kamenje. Nakon što su se vratili, odmah su ih slijedili Thanos i njegova vojska, što znači da Stark nije imao šanse vratiti se po naočale.

Međutim, ne dovođenje EDITH za posljednju bitku u Avengers: Endgame možda nije pogreška ili čak i previd. Važno je uzeti u obzir da bez obzira na to koliko je opasno EDITH predstavljen u Spider-Man: Far From Home, EDITH ne bi predstavljao ništa više nego kap u moru u smislu njihove borbene strategije protiv Thanosa. U najboljem slučaju, to bi samo napravilo razliku protiv nekih njegovih sljedbenika. Thanos je bez napora pobijedio Hulka u Avengers: Infinity War i srušio razornim udarcima Thora i Kapetana Ameriku koji je upravljao Mjolnirom u Avengers: Endgame. Ti su likovi očito bili u stanju nauditi Thanosu, ali nisu bili dovoljno snažni da ga sruše, usprkos većem broju. Ako združene snage Avenera nisu bile dovoljne, teško je zamisliti i Starkove dronove kako čine mnogo više štete.

Similar Posts