15 Najboljih filmova Jake Gyllenhaal

Donosimo vam 15 najboljih filmova američkog glumca i producenta Jake Gyllenhaala. Koji su vama najbolji njegovi filmovi?

Jake Gyllenhaal (Los Angeles, 19. prosinca 1980.) američki je glumac. Sin je redatelja Stephena Gyllenhaala i brat glumice Maggie Gyllenhaal. Počeo je glumiti s deset godina, a prvu je zapaženu ulogu imao 2001. godine u filmu Donnie Darko.

Godine 2005. nominiran je za Oscara za najboljeg sporednog glumca, za ulogu u kontroverznom filmu Anga Leeja, Planina Brokeback.

U nastavku pogledajte 15 najboljih filmova Jake Gyllenhaala

15. Jarhead (2005)

Jarhead (2005)

Žanr: Biografija, drama, ratni

Redatelj: Sam Mendes

Glumci: Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Lucas Black

Radnja ukratko: Istinit i bespoštedan prikaz rata u kojem je Amerika sudjelovala prije jednog desetljeća. Film „Gušteri“ protkan je crnim humorom, iskrenom analizom i sekvencama koje su istovremeno nadrealne i intenzivne, tragične i apsurdne.

14. Okja (2017)

Recenzija: Okja (2017)

Žanr: Akcija, avantura, drama

Redatelj: Bong Joon-ho

Glumci: Ahn Seo-hyun, Tilda Swinton, Paul Dano, Steven Yeun, Lily Collins, Jake Gyllenhaal

Radnja ukratko: Upoznajte Miju, mladu djevojčicu, koja riskira sve kako bi zaustavila snažnu, multi-nacionalnu kompaniju od otmice njenog najboljeg prijatelja – fascinantne životinje imena Okja.

13. Southpaw (2015)

Southpaw (2015)

Žanr: Drama, sport

Redatelj: Antoine Fuqua

Glume: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Oona Laurence

Radnja ukratko: Billy „The Great” Hope (Jake Gyllenhaal)slavan je boksač i svjetski šampion u polu teškoj kategoriji koji, čini se, ima sve – impresivnu karijeru, predivnu ženu i preslatku kćer te živi lagodnim životom. Na vrhuncu karijere, zadesi ga tragedija nakon koje ga napusti dugogodišnji menadžer i prijatelj (Curtis “50Cent” Jackson), zbog čega Billy zapadne u veliku depresiju. Odlučivši kako je vrijeme da svoj život vrati u normalu, za pomoć se obrati Ticku (oskarovac Forest Whitaker), umirovljenom borcu i treneru najboljih amaterskih boksača u gradu. I dok mu budućnost ovisi o Tickovom vodstvu i snazi, Billy se nađe u najtežoj borbi svojega života, onoj u kojoj će se morati izboriti za iskupljenje i ljubav svojih najbližih.

12. Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija

Redatelj: Mike Newell

Glumci: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley

Radnja ukratko: Smješten u mistične krajeve Perzije, Princ Perzije: Pijesak vremena je epska akcijska avantura o odmetnutom princu i zagonetnoj princezi koji se utrkuju sa silama zla kako bi sačuvali drevni bodež, dar bogova koji može promijeniti tijek vremena i omogućiti onome tko ga posjeduje da zavlada svijetom.

11. Life (2017)

Life (2017)

Žanr: Horor, sci-fi, triler

Redatelj: Daniel Espinosa

Glumci: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds

Radnja ukratko: Priča znanstveno-fantastičnog trilera TRAG ŽIVOTA vrti se oko šesteročlane posade na međunarodnoj svemirskoj postaji koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to itko mogao očekivati.

10. Nocturnal Animals (2016)

film-nocturnal-animals

Žanr: Krimi, drama, romantika

Redatelj: Tom Ford

Glumci: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

Radnja ukratko: Bogata vlasnica slikovne galerije, biva progonjena, romanom njezinog bivšeg muža, nasilnog trilera kojeg ona shvati kao simboličnu, osvetničku priču.

9. October Sky (1999)

October Sky (1999)

Žanr: Biografija, drama, obiteljski

Redatelj: Joe Johnston

Glumci: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern

Radnja ukratko: Stanovnici malog rudarskog gradića šokirani su vješću o ruskom satelitu koji leti inad njih.Među zabrinutim mještanima je i Homer čija je želja da postane NASA-in naučnik za lansiranje raketa.Kako bi dokazao sebi i drugima da je to u stanju učinit, on sa svojim prijateljima odluči sagraditi i lansirati vlastitu mini raketu.

8. Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain (2005)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Ang Lee

Glumci: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams

Radnja ukratko: Priča o dvojici mladića ,radniku na ranču te rodeo kauboju, koji se sretnu u ljeto 1961. te se neočekivano povežu u doživotnoj vezi koja je puna komplikacija, radosti i tragedija.. NOVI FILM VELIKOG ANG LEE-ja.

7. Spider-Man: Far from Home (2019)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, superhero

Redatelj: Jon Watts

Glumci: Zendaya, Tom Holland, Jacob Batalon, Jake Gyllenhaal

Radnja ukratko: Nakon događanja u Avengers 4 filmu Peter Parker i njegovi prijatelji kreću na ljetni odmor u Europu, a tamo se Peter nađe kako spašava svoje prijatelje od negativca imena Mysterio.

6. Nightcrawler (2014)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Dan Gilroy

Glumci: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

Radnja ukratko: Nije tajna da danas krv prodaje vijesti. Što brutalniji i što šokantniji događaj, to će više medijskog prostora dobiti. Shvatio je to i sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) koji nakon bezuspješnog traženja posla odluči postati freelance TV reporter koji prati najcrnije od svih kronika – one noćne. Ne bi u tome bilo ništa čudno da Lou na terenu ne počne uzimati stvari u svoje ruke s ciljem ostvarenja svoga američkog sna.

5. End of Watch (2012)

End of Watch (2012)

Žanr: Akcija, krimi, drama

Redatelj: David Ayer

Glumci: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick

Radnja ukratko: Jack Gyllenhall i Michael Pena u ulozi dva mlada policijska službenika koji patroliraju najozloglašenijim ulicama South Central Los Angelesa. Radnja se u cijelosti odvija kroz HD snimke ručnih kamera policijskih službenika, članova bande i nadzornih kamera. Vjerno sU portretiraNi najmračniji i najnasilniji dijelovi grada, policajci koji riskiraju svoje živote iz dana u dan i cijena koju su oni i njihova obitelj prisiljeni platiti.

4. Source Code (2011)

Source Code (2011)

Žanr: Sci-fi, triler

Redatelj: Duncan Jones

Glumci: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

Radnja ukratko: Odlikovani vojnik, kapetan Colter Stevens, budi se u tijeku nepoznatog čovjeka i otkriva da je dio misije pronalaženja bombaša iz prigradskog vlaka u Chicagu. U zadatku s kakvim se do sad nikad nije susreo, shvaća da je dio vladinog eksperimenta pod nazivom „Source Code“. Program je to koji mu omogućuje da prijeđe u identitet drugog čovjekov u zadnjih 8 minuta njegovog života. Dok drugi napad prijeti prouzročiti milijunske žrtve, Colter će iznova proživljavati incident kako bi prikupio što je više moguće informacija i tragova, sve dok ne otkrije tko stoji iza bombaškog napada i spriječi sljedeću tragediju.

3. Donnie Darko (2001)

Donnie Darko (2001)

Žanr: Drama, sci-fi, triler

Redatelj: Richard Kelly

Glume: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell

Radnja ukratko: Problematični tinejdžer je mučen vizijama muškarca u velikom odjelu u obliku zeca koji manipulira njime kako bi počinio razna kriminalna djela, nakon što jedva izbjegne bizarnu nesreću.

2. Zodiac (2007)

Zodiac (2007)

Žanr: Krimi, drama, povijesni

Redatelj: David Fincher

Glumci: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Radnja ukratko: Radi se o serijskom ubojici koji zastrašuje područje zaljeva San Francisca i ruga se policiji svojim šiframa i pismima dok četiri policijske uprave tragaju za ubojicom. Slučaj postaje opsesija za četvoricu muškaraca čije živote i karijere neprekidan niz tragova prvo uzdiže, a zatim uništava.

Zodiac je na prvom mjestu, osim zato što je odličan film, zato što Ruffalo ima veću ulogu u njemu nego je to u Marvel svemiru ili u Shutter Islandu.

1. Prisoners (2013)

Prisoners (2013)

Žanr: Krimi, drama, misterija

Redatelj: Denis Villeneuve

Glumci: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

Radnja ukratko: Kad otmu njegovu šestogodišnju kći, stolar se upušta u istragu koju vodi mladi drski detektiv. Razočaran u zakon, hvata čovjeka kojeg smatra odgovornim i drži ga zatočenim u očajničkom pokušaju da sazna što je učinio s njegovom kćeri, za koju je uvjeren da je još živa.

Druge je zanimalo i ovo...