Donosimo vam 10 najboljih filmova američko-britanske filmske i kazališne glumice Tilde Swinton. Koji su vama najbolji njezini filmovi?

Katherine Mathilda Swinton (London, Velika Britanija, 5. studenog 1960.) američko-britanska je filmska i kazališna glumica, dobitnica Oscara za najbolju sporednu glumicu za 2007. godinu u filmu Michael Clayton.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Tilde Swinton:

10. Only Lovers Left Alive (2013)

Only Lovers Left Alive (2013)

Žanr: Komedija, drama, fantazija

Redatelj: Jim Jarmusch

Glumci: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska

Radnja ukratko: Adam je glazbenik koji se ponovno susreće sa svojom životnom ljubavi Evom. Ta ljubavna priča traje stoljećima (budući da su dvoje ljubavnika vampiri) a Adam je sad krajnje depresivan i ne vidi gdje svijet vodi. Njihova ljubav je poljuljana i na velikom testu kada se pojavi divlja i nekontrolirana Evina sestrica.
Vampiri nisu nikada bili tako cool, tako kultivirani I tako humani kao u ovoj romantičnoj komediji. Sofisticirani par se družio sa veličinama poput Schuberta, Shellyja i Byrona a okolo se vozika u vintage autima, izležava u antiknim svilenim kimonima i skuplja rijetke elektirične gitare. No što kad ljubav postane upitna?

9. Constantine (2005)

Constantine (2005)

Žanr: Drama, fantazija, horor

Redatelj: Francis Lawrence

Glumci: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Hounsou, Shia LaBeouf

Radnja ukratko: Još jedan lik iz stripa prelazi na veliko platno. Ovoga puta to je John Constantine (Keanu Reeves), detektiv nadnaravnih sposobnosti, koji je doslovno bio do pakla i nazad. On se udružuje sa skeptičnom policajkom Angelom Dodson (Rachel Weisz) kako bi zajedno riješili misteriozno ubojstvo njene blizanke, te započinju istraga koja ih vodi kroz svijet nadnaravnih pojava, demona i anđela koji se nalazi odmah ispod Los Angelesa.

8. Michael Clayton (2007)

Michael Clayton (2007)

Žanr: Krimi, drama, misterija

Redatelj: Tony Gilroy

Glumci: George Clooney, Tilda Swinton, Tom Wilkinson

Radnja ukratko: George Clooney je elitni newyorški odvjetnik koji je među kolegama poznat kao “domar” jer već petnaest godina radi u sjeni rješavajući privatne probleme bogatih klijenata. Film se odvija ijekom četiri najgora dana u njegovom životu.

7. We Need to Talk About Kevin (2011)

We Need to Talk About Kevin (2011)

Žanr: Drama, misterija, triler

Redatelj: Lynne Ramsay

Glumci: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

Radnja ukratko: Kevinova majka pokušava voljeti svog otuđenog sina, usprkos opakim stvarima koje dječak čini. No Kevin je tek započeo svoju torturu, silina zla koje pokreće je neminovna. Neponovljiva Tilda Swinton u ulozi majke “ vražjem “ dječaku.

6. The Chronicles of Narnia filmska franšiza

Što se događa s 'The Chronicles Of Narnia' serijalom filmova + najava! - Svijet filma

Glumila je glavnu negativku White Witch Jadis u filmskoj verziji The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe. Također se pojavila u cameo ulogama u nastavcima tog filma, The Chronicles of Narnia: Prince Caspian i The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader.