Jessica Alba

Jessica Alba filmovi – Top 10 najboljih

Jessica Alba rodila se 28. travnja 1981. godine u Pomoni, Kalifornija, SAD. S 12 godina je upisana na svoj prvi tečaj glume, a samo devet mjeseci kasnije dobila je i svog prvog agenta. U svojim mladim danima glumila je u raznim žanrovima, od komedije do drame, a prvu filmsku ulogu dobiva 1993. godine u filmu Camp Nowhere. Iako je trebala glumiti samo dva tjedna, dobila je puno značajniju ulogu kada je glavna glumica odustala od uloge.

Upravo je u 90-ima i početkom 2000-ih počeo njezin uspon u popularnosti, a to se vidi i po našem popisu gdje je glavnina filmova uglavnom snimljena u određenom vremenskom periodu. U zadnje vrijeme nije toliko popularna po svojim filmovima jer se odlučila okušati u poslovnom svijetu. Pokrenula je tvrtku Honest Company koja proizvodi ekološke potrepštine za djecu.

Jessica Alba filmovi – 10 najboljih

Kada pogledamo profil ove glumice na popularnoj stranici IMDb, možemo uočiti da se u svojoj karijeri našla u više od 60 filmova i serija, a upravo su filmovi bili naš glavni fokus za kreiranje ovog popisa. Vjreujemo da smo u tome odradili dobar posao, a pogledajmo zajedno koji su se filmovi Jessice Albe našli na našem popisu!

Jessica Alba
Foto: Shutterstock

10. Good Luck Chuck (2007)

Žanr: Komedija, romantični
Redatelj: Mark Helfrich
Uloge: Dane Cook, Jessica Alba, Dan Fogler

Radnja ukratko: Chuck (Dane Cook) je u svojim tridesetima i uspješni je stomatolog, no ima veliki problem kada su u pitanju odnosi sa ženama. On ne može reći djevojkama da ih voli jer ga to uvijek dovodi do prekida veze i vjenčanja djevojke s nekim drugim. Jednog dana upoznajte djevojku koja mu se svidi na prvi pogled. Ona se zove Cam (Jessica Alba) i odbija ga, međutim okolnosti ju dovode u njegovu ordinaciju te se ponovno sreću. Nakon zubarskog tretmana ona u zamjenu neplaćanja računa pristaje izaći sa Chuckom. Chuck će pokušati razbiti čaroliju zbog koje nema sreće u ljubavi.

9. Honey (2003)

Žanr: Drama, glazbeni, romantični
Redatelj: Bille Woodruff
Uloge: Jessica Alba, Mekhi Phifer, Romeo Miller 

Radnja ukratko: Za Honey Daniels (Jessica Alba), lijepu i mladu koreografkinju iz New Yorka, ples je život i sve bi dala da uspije. Ona podučava hip hop u lokalnom centru za mlade i nastoji djecu maknuti s ceste te ih sačuvati od neprilika. Prilika joj se ukaže jednog dana, ali njezin mentor, poznati redatelj video spotova, Michael Ellis (David Moscow) joj postavi ultimatum: ili će spavati s njim ili će joj ovaj zatvoriti vrata plesnog biznisa. Honey mora odlučiti. Hoće li se odreći sna ili morala?

8. Fantastic Four (2005)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija, znanstvena fantastika 
Redatelj: Tim Story 
Uloge: Ioan Gruffudd, Michael Chiklis, Chris Evans, Jessica Alba 

Radnja ukratko: Ništa se posebno ne događa sve dok astronaut, doktor Reed (Ioan Gruffudd), ne otkrije da su pogrešno izračunali vrijeme približavanja oluje. Svemirsku postaju tako proguta oblak kozmičke radijacije koji će promijeniti genetski kod posade. Tako će četveročlana posada dobiti supermoći.

7. Machete (2010)

Žanr: Akcija, krimi, triler 
Redatelj: Ethan Maniquis i Robert Rodriguez 
Uloge: Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Robert De Niro, Jessica Alba

Radnja ukratko: Radnja se odvija u Meksiku. Dok je spašavao otetu djevojku, federalni agent Machete Cortez (Danny Trejo), ostavljen je na milost i nemilost moćnog narkobossa Rogelija Torreza (Steven Seagal). Torrez ubije Macheteovu obitelj i njega, no agent nekim čudom uspije preživjeti. Nakon tri godine, Machete obavlja teške poslove na crno u Teksasu. Ondje ga primijeti imućni poduzetnik Michael Booth (Jeff Fahey) i angažira za likvidaciju teksaškog senatora McLaughlina (Robert De Niro). Razlog tome je senatorova kampanja protiv ilegalnih useljenika. Ubrzo će Machete shvatiti da je žrtveno janje u planovima korumpiranih političara.

6. Sin City (2005)

Žanr: Krimi, triler 
Redatelj: Frank Miller i Quentin Tarantino 
Uloge: Mickey Rourke, Clive Owen, Bruce Willis, Jessica Alba 

Radnja ukratko: Film prati nekoliko priča koje se međusobno isprepliću te otkrivaju pravdu i korupciju u Sin Cityju. Prva priča prati policajca koji želi spasiti mladu djevojku od silovanja. Druga priča prati čovjeka koji će napraviti sve kako bi osvetio smrt djevojke s kojom je proveo nezaboravnu noć. U trećoj gledamo kako se jedan čovjek pokušava riješiti tijela mrtvog policajca. Film je inače nastao prema stripu autora Franka Millera.

5. Into the Blue (2005)

Žanr: Akcija, avantura, krimi, triler
Redatelj: John Stockwell 
Uloge: Paul Walker, Jessica Alba, Scott Caan

Radnja ukratko: Jared Cole (Paul Walker) za život zarađuje spašavajući terete iz olupina s dna mora i živi s djevojkom Samanthom (Jessica Alba), stručnjakinjom za morske pse. Oboje sanjaju život na visokoj nozi. Jednog dana ih posjete Bryce Dunn (Scott Caan), Samanthin školski prijatelj i njegova djevojka Amanda (Ashley Scott), željni provoda i zabave. Roneći s prijateljima, Jared će pronaći olupinu aviona korištenu za krijumčarenje droge i početi misliti kako je to šansa koju je čekao čitav život.

4. Idle Hands (1999)

Žanr: Komedija, fantazija, horor, triler 
Redatelj: Rodman Flender
Uloge: Devon Sawa, Seth Green, Jessica Alba 

Radnja ukratko: Anton Tobias (Devon Sawa) je 17-godišnji napušenjak bez cilja, čiji život prolazi u dimu marihuane i gledanju TV-a. On je savršeni kandidat za zloduha koji traži novo tijelo koje bi zaposjeo. Zlo preuzima kontrolu nad Antonovom rukom i kreće na krvavi put umorstava. I dok Anton pokušava izaći na kraj s neposlušnim udom i istovremeno izvesti djevojku Molly (Jessica Alba) na maturalnu večer, za petama mu je opasna egzorcistica Debi (Vivica A. Fox). 

3. The Killer Inside Me (2010)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Michael Winterbottom 
Uloge: Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba 

Radnja ukratko: Radnja se odvija 50-ih godina prošlog stoljeća u Teksasu. Mladi zamjenik šerifa Lou Ford (Casey Affleck) je poslan da zbog sigurnosti iz grada izvede prostitutku Joyce Lakeland (Jessica Alba) jer se spetljala sa sinom bogatog i utjecajnog građevinara Chestera Conwaya (Ned Beatty). Međutim, polako će Lou otkrivati svoju pravu osobnost psihopata i ubojice. 

2. Awake (2007)

Žanr: Krimi, drama, misterija, triler 
Redatelj: Joby Harold 
Uloge: Hayden Christensen, Jessica Alba, Terrence Howard 

Radnja ukratko: Clay Beresford (Hayden Christensen) je financijski genijalac, potajno zaljubljen u tajnicu svoje majke, Sam Lockwood (Jessica Alba). No, život bogataša u trenu mu se sruši kada zatreba transplantaciju srca. Večer prije operacije Clay i Sam se vjenčaju, a on se tijekom operacije probudi, što znači da je svjestan svega, ali zbog anestezije je paraliziran. Clay čuje razgovor u sobi i dozna mračnu tajnu, koja je u pozadini njegove operacije. 

1. Sin City: A Dame to Kill For (2014)

Žanr: Akcija, krimi, triler 
Redatelj: Frank Miller i Robert Rodriguez 
Uloge: Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin

Radnja ukratko: Radi se o adaptaciji četiri stripovske priče Franka Millera koje su smještene u Sin City. Protagonisti su grubijan Marv (Mickey Rourke), sada odrasla striptizeta Nancy Callahan (Jessica Alba), kockar Johnny (Joseph Gordon-Levitt) i privatni istražitelj Dwight McCarthy (Josh Brolin) koji se ponovo susreće s nekadašnjom ljubavi Avom Lord (Eva Green), udanom za bogataša Damiena Lorda (Marton Csokas). 

Similar Posts