Star Wars Skywalker Saga dobiva odličan box set od 9 filmova (27 diskova)

Star Wars Skywalker Saga dobiva odličan box set od 9 filmova (27 diskova)

Sada kada je i posljednji film Star Wars Skywalker Sage izašao – The Rise of Skywalker – Disney napokon može ponuditi fanovima finalni box set koji okuplja svih 9 filmova franšize kroz 27 diskova.

BestBuy je objavio prodaju ovog boxa, koji se prodaje za $249.99 (blizu 1700 kn). Svi filmovi dolaze u velikim, posebno dizajniranim kutijama, a svi će naslovi biti sadržani na stranicama ogromne knjige koja će očito također prikazati konceptualnu umjetnost iz različitih filmova. Dok web stranica trgovine ima samo jednu sliku ambalaže, korisnik Twittera objavio je sliku onoga što će kutija sadržavati.

Uključeno je 27 diskova – što se možda i neće svidjeti svim obožavateljima. Jednostavnom matematikom možemo doći do toga da je to tri diska po filmu. Mi znamo da je ovo 4K set, tako da je samo to 9 diskova, a drugih 9 će vjerojatno biti normalni Blu-Ray diskovi. To znači da će preostalih 9 filmova sve biti diskovi sa specijalnim dodacima, i iako to nije baš strašno, to također znači da nije sasvim jasno kako će se ovaj set izdvojiti od prethodnih pojedinačnih kućnih video izdanja u tom odjelu.

Obično ove vrste setova uključuju ekskluzivni bonus disk koji mu pomaže opravdati cijenu (vi svakako možete pronaći 8 prijašnjih filmova po cijeni manjoj od $28 dolara po komadu), ali to se ne čini kao slučaj ovdje. Posebno je to što ovaj box set uključuje prvo izdanje originalnih i prequel trilogija u 4K, ali to je proizvod za puno ograničenije tržište kada uzmete u obzir koliko ljudi ima 4K televizore i playere u odnosu na normalno HD televizori i Blu-ray uređaje.

Možda oni mogu poboljšati profil ovog seta tako da postane prvo mjesto gdje ćete moći dobiti visoka ažuriranja kino verzija Originalne trilogije umjesto posebnih izdanja?

Ostale važne informacije koje trenutno nisu dostupne su točno kada će ovaj set Star Wars Skywalker Saga biti dostupan – što, doduše, ima smisla. Napokon, nema šanse da se isporučuje prije nego izdavanje Star Wars: The Rise Of Skywalker bude odvojeno dostupno, a nećemo znati datum tog proizvoda sljedećih nekoliko tjedana. U skladu s tim, uopće ne bi bilo iznenađujuće ako saznamo o oba datuma izlaska u isto vrijeme.

Iako je ovo vrlo lijep box set za sve fanove, ne nudi puno u svom izdanju, osim lijepe kutije.

Druge je zanimalo i ovo...