Recenzija: Upgrade (2018)

Recenzija: Upgrade (2018)

Pogledali smo novi znanstveno-fantastični, akcija, horor film Upgrade. Našu recenziju filma Upgrade možete pročitati u članku. 

Žanr filma:

Akcija, horor, sci-fi

Redatelj:

Leigh Whannell

Scenarist:

Leigh Whannell

Glumci:

Logan Marshall-Green, Rosco Campbell, Richard Cawthorne

Radnja ukratko:

Smješten u blisku budućnost, tehnologija kontrolira skoro sve aspekte ljudskog života. Ali kada se Grey, samo-identificiranom tehnofobu, cijelu svijet preokrene naglavce, njegova jedina nada za osvetom je eksperimentalni računalni čip usadak imena Stem.

Upgrade je znanstveno-fantastični, akcija, horor film, scenarista i redatelja Leigh Whannell. Pravljen je u zajedničkoj produkciji Australije i SAD, a zvijezde filma su Logan Marshall-Green, Betty Gabriel i Harrison Gilbertson.

Upgrade je odličan primjer kako se može napraviti dobar film s vrlo malim budžetom ($3–5 milijuna). Da, možda nije blještav i pun fantastičnih specijalnih efekata, ali zanimljiva priča, crni humor, brutalnost i ne opterećenost nekim klasičnim Hollywoodskim normama ga je učinila vrlo dobrim.

Film me podsjeća na neki spoj Robocopa, Matrixa, pa čak i Blade Runnera. Ima to okruženje distopijske budućnosti, borbe slične onima iz Matrixa, a glavni lik, te stvari koje su mu se dogodile podsjećaju poprilično na Robocopa. Pa iako je film mračan, u svakom pogledu, ta doza crnog humora odlično podiže atmosferu.

Priča je već viđena, pogotovo u filmovima 80tih i 90tih, te ne nudi ništa novo, ali je nešto što zadnjih godina nemamo prilike više toliko vidjeti. Možda je i upravo ta nostalgija za takvim filmovima utjecala na to što mi se svidio, nisam siguran, ali definitivno je nešto čega sam se zaželio.

Glavni glumac i jedini kojeg vrijedi spomenuti u filmu je bio odličan. Bez njega ovaj film ne bi bio ni pola toga. To iskreno iznenađenje što je odglumio je fantastično, a ja sam u tim trenucima umirao od smijeha. Uz to, jako me podsjećao na Tom Hardyja, možda je to samo meni, ali meni isti, možda mu je izgubljeni brat (malo šale).

Svim ljubiteljima znanstvene-fantastike, akcije, malo nečeg novog, osvježenja u konstantno istim filmovima, savjetujem pogledati ovaj nisko-budžetni vrlo zadovoljavajući film. Jedino što mi nikako nije jasno je odakle su izvukli žanr horor u ovom filmu?! Nije da nema nekih brutalnosti, ali baš da je horor, malo pretjerano.

Trailer filma Upgrade

Similar Posts