Sony ima pravo na više od 900 Marvel likova

Sony ima pravo na više od 900 Marvel likova

Sony ima pravo na veliki broj likova, ne samo Spider-Man i Venom, već više od 900 drugih Marvel povezanih likova.

Priča o pravima Marvel likova uvijek zadaje glavobolje. Istina je da ih je većina pod kišobranom Disneya kada pričamo o filmovima. To će uskoro postati još očiglednije kada se završi Disney-Fox preuzimanje, te im se pridruže X-Men i Fantastic Four. Međutim, Disney, odnosno Marvel Studios i dalje nema prava na sve likove. Razlog tome je što je Marvel prodavao prava godinama prije postanka MCU i Iron Man (2008), a Sony ih je pokupio hrpe. Oni također nisu presretni samo sjediti na tim likovima.

Sony ima pravo na više od 900 Marvel likova

Ove vijesti o velikom broju likova koje posjeduje Sony je donio Variety. I dok su likovi poput Spider-Mana i Venoma njihovo blago, daleko su od jedinih. Postoji gotovo 1000 likova o kojima bi Sony mogao napraviti filmove bez uplitanja Marvel Studios. Nadolazeći Venom je prvi korak u Sony planovima da naprave svoj osobni Marvel Cinematic Universe, napunjen s njihovim ekskluzivnim Marvel likovima.

Ne možemo specificirati koje to točno likove Sony posjeduje, a i to bi bila jako velika lista. Međutim, Sony već radi na nekoliko Marvel projekata, a to nam daje neku ideju u kojem smjeru Sony planira ići. Film o Spider-Man negativcu Kraven the Hunter je u izradi. Također i film o Morbius the Living Vampire u kojem će glumiti Jared Leto. Treba i spomenuti već dugo u izradi Silver and Black film koji je trebao sadržavati dva manje poznata Spider-Man lika, a sada se čini kako će se taj film razdvojiti u dva solo filma.

U svakom slučaju, Sony bira likove povezane sa Spider-Manom da im predvode filmove. Kraven, Venom, Black Cat i Morbius svi imaju poveznicu sa Spidyjem u stripovima. Međutim, u filmovima se čini kako Sony izbjegava Spider-Mana, vjerojatno zbog svog ugovora s Marve Studios oko dijeljenja lika. A s 900 likova, Sony vjerojatno ima neke koji nemaju nikakve veze s Peter Parkerom.

Kritički i komercijalni uspjeh Venoma će vjerojatno odrediti koliko će Sony agresivno pratiti svoje snove o pravljenju svemira Marvel povezanih likova. U svakom slučaju interesantno je znati da studio ima tako veliki izbor likova za praviti filmove. Čak i bez uključivanja Spider-Mana, Sony bi mogao napraviti filmski svemir pun Marvel likova. Nije tako uzbudljiva ideja kao kada je MCU započeo, ali bi sigurno mogla biti jednako uspješna za Sony. Kraven the Hunter sigurno nije tako veliko ime, ali nije bio ni Tony Stark kada je MCU započeo. Sony bi mogao popularizirati svoje likove, baš kao što je to MCU učinio s likovima poput Captain America, Black Panther i drugih.

Similar Posts