Halle Berry filmovi - Top 10 najboljih

Halle Berry filmovi – Top 10 najboljih

Halle Berry (rođena 14. kolovoza 1966.) američka je filmska glumica. Berry je osvojila nagrade Emmy i Zlatni globus te je osvojila Oscara 2002. godine za ulogu Leticije Musgrove u filmu Monster’s Ball. Trenutačno je jedina žena afroameričkog podrijetla koja je osvojila nagradu Oscar u kategoriji najbolje glumice.

Berry je jedna od najbolje plaćenih glumica u Hollywoodu, zaradivši 14 milijuna dolara za film Gothika te istu svotu za film Žena mačka. U srpnju 2007. dostigla je vrh popisa bogatih četrdesetogodišnjih poznatih žena magazina In Touch. Recimo stoga, vez previše duljenja, kojih je 10 najboljih filmova ove popularne glumice.

Halle Berry filmovi – 10 najboljih

10. Bulworth (1998)

Halle Berry filmovi - Bulworth (1998)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Warren Beatty
Glumci: Warren Beatty, Halle Berry, Kimberly Deauna Adams

Radnja ukratko: Suicidalno razočarani liberalni političar stavlja ugovor na sebe i uzima priliku da bude posve iskren sa svojim biračima utječući na ritmove i govor hip-hop glazbe i kulture.

9. The Call (2013)

The Call (2013)

Žanr: Krimi, triler
Redatelj: Brad Anderson
Glumci: Halle Berry, Evie Thompson, Abigail Breslin

Radnja ukratko: Kada iskusna operaterka 911 preuzme životno mijenjajući poziv od tinejdžerice koja je upravo oteta, shvaća da se mora suočiti s ubojicom iz svoje prošlosti kako bi spasila život djevojčice.

8. Things We Lost in the Fire (2007)

Things We Lost in the Fire (2007)

Žanr: Drama
Redatelj: Susanne Bier
Glumci: Halle Berry, Benicio Del Toro, Alison Lohman

Radnja ukratko: Nedavno postala udovica poziva najboljeg prijatelja od muža da živi s njom i njezinim dvoje djece. Dok on postupno okreće svoj život, on pomaže obitelji da se suoče i nose s njihovim gubitkom.

7. Monster’s Ball (2001)

Monster's Ball (2001)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Marc Forster
Glumci: Billy Bob Thornton, Halle Berry, Taylor Simpson

Radnja ukratko: Nakon obiteljske tragedije, rasistički zatvorski čuvar ispituje svoja uvjerenja dok se zaljubljuje u afroameričku ženu posljednjeg zatvorenika kojeg je ubio.

6. Cloud Atlas (2012)

Cloud Atlas (2012)

Žanr: Akcija, drama, misterija
Redatelj: Tom Tykwer, Lana Wachowski
Glumci: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant

Radnja ukratko: Sve je na svijetu vezano: dnevnik putovanje Pacifikom iz 1849. godine; pisma skladatelja njegovom prijatelju; triler o ubojstvu u nuklearnom postrojenju; farsa o izdavaču u domu za nemoćne; divlji klon u futurističkoj Koreji i priča o plemenu koje nastanjuje postapokaliptične Havaje, daleko u budućnosti. Svi su neraskidivo povezani u veličanstvenom futurističkom trileru.

5. The Last Boy Scout (1991)

The Last Boy Scout (1991)

Žanr: Akcija, komedija, krimi
Redatelj: Tony Scott
Glumci: Bruce Willis, Damon Wayans, Chelsea Field, Halle Berry

Radnja ukratko: Zaštićena ženska svjedokinja privatnog istražitelja ubijena je, potičući ga i dečka žrtve da istraže zločin koji vodi korumpiranom političaru i nepoštenom vlasniku nogometnog tima.

4. Gothika (2003)

Gothika (2003)

Žanr: Horor, misterija, triler
Redatelj: Mathieu Kassovitz
Glumci: Halle Berry, Penélope Cruz, Robert Downey Jr.

Radnja ukratko: Psihijatrica Dr. Miranda Grey (Halle Berry) se nakon automobilske nesreće budi kao pacijentica u ustanovi u kojoj je radila, ali bez ikakvog sjećanja zašto je tamo i što je učinila. Uskoro saznaje da je optužena za ubojstvo supruga Douga.

3. Swordfish (2001)

Swordfish (2001)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Dominic Sena
Glumci: John Travolta, Hugh Jackman, Halle Berry

Radnja ukratko: Radnja filma fokusirana je na Stanleyju Jobsonu, bivšem zatvoreniku i kompjuterskom hakeru koji je nevoljko uvučen u pljačku banke zbog svojih hakerskih vještina.

2. John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)

Žanr: Akcija, krimi, triler
Redatelj: Chad Stahelski
Glumci: Keanu Reeves, Halle Berry, Jason Mantzoukas

Radnja ukratko: Super-Ubojica John Wick (Keanu Reeves) je u bijegu nakon što je ubio člana međunarodnog udruženja ubojica, s cijenom od 14 milijuna dolara na njegovu glavu – on je meta plaćenih ubojica diljem svijeta.

1. X-Men filmska franšiza

X-Men tv serija

Glumila je ulogu Storm u četiri filma X-Men franšize, a to su X-Men, X2: X-Men United, X-Men: The Last Stand i X-Men: Days of Future Past.

Similar Posts