Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War! - Svijet filma

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War!

Ostalo je još tjedan dana do pretpremijere, možda i najvećeg filma u povijesti, Avengers Infinity War! U ovom članku vam donosimo ključne Marvel filmove koje morate pogledati (podsjetiti se) prije dolaska Thanosa!

Infinity War samo što nije došao, a kako bi se što bolje pripremili za film trebalo bi se podsjetiti svega što se dogodilo u posljednjih 10 godina, u Marvel Filmskom Svemiru. Iako imamo članak o cijelom MCU kronološki, neki možda neće imati vremena pogledati to sve prije dolaska Avengers 3 u kina.

Upravo iz tog razloga vam donosimo ključne Marvel filmove, koji se ‘moraju’ pogledati (ponoviti) prije nego odete u kino.

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War!

Captain America: The First Avenger

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War!

Steve Rogersov lik čini se kako će imati veliku ulogu u Infinity War filmu, te će najvjerojatnije doživjeti neke velike promjene. Već zbog tog razloga bi trebalo ponovno pogledati ovaj film. Uz to, dobijete uvid u odnos Steve/Bucky, koji će se ponovno udružiti u Infinity War filmu.

Ali ni to nije sve (smile), tu je i činjenica da se ‘The First Avenger’ vrti oko Tesseracta, jednog od Infinity Stone koje Thanos skuplja kao klikere – Space Stone.

The Avengers

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War!

Potpišite se u komentarima tko je mislio da se ovaj film neće naći na listi 🙂

U filmu ‘The Avengers’ vidimo po prvi puta okupljanje naših superheroja u jednom filmu, kako bi se borili protiv zajedničkog neprijatelja. Ovaj film je centar gotovo svega što se kasnije događalo u Marvel svemiru. Također po prvi puta prikazuje borbu između Avengers i Thanosovih sila zla, iako to nismo znali skroz do završnih scena filma.

Možda i najvažnije, film se gradi oko toga da Loki ukrade Tesseract za Thanosa. Prema traileru za Infinity War, čini se kako će Loki dobiti još jednu, posljednju, priliku za to.

Thor: The Dark World

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War!

Iako nije smatran jednim od najboljih Marvel filmova, Thor: The Dark World doprinosi svemiru dodavanjem još jednog Infinity Stone – Reality Stone.

Guardians of the Galaxy

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War!

Prije nadolazećeg Infinity War, Thanos je najviše vremena dobio u  Guardians of the Galaxy iz 2014 godine. U tom filmu je pokazano kako je on prava sila iz sjene, koja radi na intergalaktičkom nivou. Također da je podigao Gamora i Nebula kao svoje kćerke, te ih pretvorio u svoje ubojice. Očekujemo da će odnos između Thanosa i njegovih odbjeglih kćerki igrati veliku ulogu u nadolazećem filmu.

Također film nas je upoznao s Power Stone, koji se čini da će biti jedan od prvih koje će Thanos dodati u svoju  Infinity Gauntlet. Također u Infinity War ćemo prvi puta vidjeti udruživanje Avengers i Guardians, tako da ne bi bilo loše ponoviti odakle i oni dolaze.

Druge je zanimalo i ovo...