Najbolji horor filmovi svih vremena

Najbolji horor filmovi svih vremena

U ovom članku možete vidjeti koji su najbolji horor filmovi svih vremena tako da ako tražite horor filmove, ovaj je članak definitivno za vas. Najbolji horor filmovi svih vremena slijede u članku. 

Kako novi horor filmovi budu izlazili, te ako budu zadovoljili kvalitetom, dodat ćemo ih na ovaj popis koji je uvijek u izradi. U nastavku pogledajte koji su to najbolji horori svih vremena.

[REC] (2007)

Horor filmovi - [Rec] (2007)

Redatelj: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Glume: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge-Yamam Serrano
Radnja ukratko: Popis koji čine najbolji horori započet ćemo ovim ostvarenjem. Televizijska reporterka i snimatelj prate radnike hitne pomoći u tamnu zgradu i brzo se nađu zaključani unutra s nečim zastrašujućim.

28 Days Later… (2002)

28 Days Later... (2002)

Redatelj: Danny Boyle
Glume: Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston
Radnja ukratko: Četiri tjedna nakon što se tajni, neizlječivi virus širi diljem Velike Britanije, pregršt preživjelih pokušava pronaći utočište.

Saw (2004)

Horor filmovi - Saw (2004)

Redatelj: James Wan
Glume: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover
Radnja ukratko: Dvojica stranaca, koji se probude u sobi bez sjećanja na to kako su došli tamo, uskoro otkrivaju da su pijuni u smrtonosnoj igri koju je napravio zloglasni serijski ubojica. Film je započeo jednu od najstrašnijih horor franšiza svih vremena.

It (2017)

Stephen King 'IT' - povezan sa ostalim pričama

Redatelj: Andy Muschietti
Glume: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard
Radnja ukratko: Grupa zlostavljanih dječaka okuplja se, kada demon koji mijenja oblik uzme izgled klauna, te započinje lov na djecu.

The Conjuring (2013)

Horor filmovi - The Conjuring (2013)

Redatelj: James Wan
Glume: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston
Radnja ukratko: Patrick Wilson i Vera Farmiga su paranormalni istraživači Ed i Lorraine Warren koji su pozvani, kada se novi dom obitelji počinje ponašati vrlo čudno. Ovaj film je početak jedne velike, moderne horor franšize.

Povezano: Conjuring filmski svemir kronološki

Låt den rätte komma in (Let the Right One In) (2008)

Horor filmovi - Let the Right One In) (2008)

Redatelj: Tomas Alfredson
Glume: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar
Radnja ukratko: Oskar, terorizirani dječak, nalazi ljubav i osvetu preko Eli, lijepu, ali neobičnu djevojku. Odličan Švedski horor film.

The Descent (2005)

Horor filmovi - The Descent (2005)

Redatelj: Neil Marshall
Glume: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid
Radnja ukratko: Istraživanje špilje kreće u krivom smjeru, kada istraživači postaju zarobljeni i konačno progonjeni od čudne vrste predatora.

Friday the 13th (1980)

Friday the 13th (1980)

Redatelj: Sean S. Cunningham
Glume: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor
Radnja ukratko: Friday the 13th je zaista jedan kultni film za koji su čuli svi ljubitelji ovog žanra. Film prati šestero mladih adolescenata koji ponovno otvaraju kamp Crystal Lake u kojem se davno prije dogodila tragedija u kojoj je poginuo dječak, utopivši se u jezeru. Uskoro započinje slijed stravičnih ubojstava u kampu.

Child’s Play (1988)

Child's Play (1988)

Redatelj: Tom Holland
Glume: Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent
Radnja ukratko: Jedna majka daje svom sinu lutku koju je jako želio za svoj rođendan, samo kako bi otkrila da lutka posjeduje dušu serijskog ubojice.

Scream (1996)

Scream (1996)

Redatelj: Wes Craven
Glume: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette
Radnja ukratko: Godinu dana nakon što joj je majka ubijena, tinejdžericu počne terorizirati novi ubojica, koji cilja nju i njezine prijatelje, koristeći horor filmove kao smrtonosnu igru.

The Texas Chain Saw Massacre (1974)

The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Redatelj: Tobe Hooper
Glume: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger
Radnja ukratko: Skupina tinejdžera postaje plijenom manijaka, koji upravlja motornom pilom, imena Leatherface.

Halloween (1978)

Horor filmovi - Halloween (1978)

Redatelj: John Carpenter
Glume: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Tony Moran
Radnja ukratko: Petnaest godina nakon što je ubio svoju sestru na Halloween noć 1963., Michael Myers bježi iz mentalne bolnice i vraća se u mali grad Haddonfielda kako bi ponovno ubio. Film koji je postavio nove standarde za ovaj žanr filmova.

Povezano: Najbolji filmovi 2018

A Nightmare on Elm Street (1984)

Horor filmovi - A Nightmare on Elm Street (1984)

Redatelj: Wes Craven
Glume: Heather Langenkamp, Johnny Depp, Robert Englund
Radnja ukratko: Freddy Krueger je ubojica djece u ulici brijestova kojega su roditelji zbog ubojstava njihove djece živoga zapalili. Ali vratio se kao ubojica koji ubija u snovima.

A Quiet Place (2018)

Redatelj: John Krasinski
Glumci: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe
Radnja ukratko: Obitelj koja živi na selu odvažila se živjeti u potpunoj tišini, uz uporabu znakovnog jezika, u nastojanju da se sakrije od nepoznatog entiteta koji reagira na zvukove.

Hereditary (2018)

Redatelj: Ari Aster
Glumci: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff
Radnja ukratko: Obitelj Graham počinje se raspadati nakon smrti njihove bake. Čak i nakon što je otišla, još uvijek baca tamnu sjenu nad obitelji, pogotovo njezinu samotnu tinejdžersku unuku Charlie, koja ju je uvijek neobično fascinirala. Kako ogroman teror preuzima kućanstvo, njihovo mirno postojanje raskomadano je, prisiljavajući njihovu majku da istražuju tamnije područje kako bi izbjegli nesretnu sudbinu koju su naslijedili.

The Exorcist (1973)

Horor filmovi - The Exorcist (1973)

Redatelj: William Friedkin
Glumci: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair, Lee J. Cobb
Radnja ukratko: Kada tinejdžericu obuzme tajanstveni entitet, njezina majka traži pomoć od dva svećenika kako bi spasila svoju kćer.

The Thing (1982)

The Thing (1982)

Redatelj: John Carpenter
Glumci: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David, Richard Masur
Radnja ukratko: Istraživački objekt na Antarktici nailazi na izvanzemaljske sile koja se mogu pretvoriti u sve što dotaknu sa 100% točnosti. Članovi objekta sada moraju saznati tko je čovjek i tko nije prije nego što bude prekasno.

It (Mini serija 1990)

it 1990

Glumci: Richard Thomas, Tim Reid, Annette O’Toole
Radnja ukratko: Godine 1960, sedam izopćenih dječaka bori se sa zlim demonom koji se predstavlja kao klaun koji ubija djecu. Trideset godina kasnije oni se ponovno ujedinjuju kako bi zaustavili demona zauvijek, kada se Ono vrati u njihov rodni grad.

Druge je zanimalo i ovo...