Joker je bio toliki rizik za Warner Bros. da su podijelili produkcijske troškove... a sada moraju podijeliti i zaradu

Joker je bio toliki rizik za Warner Bros. da su podijelili produkcijske troškove… a sada moraju podijeliti i zaradu

Nakon Justice League, Warner Bros.-ovo povjerenje u DC filmove je bilo naizgled potreseno do srži jer je studio odlučio podijeliti Joker-ove troškove produkcije, odluka koja im je sada nanijela veliku štetu…

U tjednima koji su vodili do izlaska Jokera, kontroverze su okruživale film, i postojala je bojazan od vrlo stvarnog rizika od nekakvog masovnog pucanja inspiriranog akcijama Joker filma. Na svu sreću, ništa tako se nije dogodilo, ali Warner Bros. je očigledno bio zabrinut oko ovog DC projekta od samog starta.

Prema priči iz The New York Times, “[Greg] Silverman i Kevin Tsujihara, u to vrijeme predsjedatelji studija, su bili zapanjeni” kada je redatelj Todd Phillips prvi puta donio ideju o origin priči Jokera koja bi prikazala lika kao da ima isti način razmišljanja kao i masovni ubojice u pravom životu.

Unatoč “podjeli među redovima,” odluka je donesena da se ide naprijed s projektom, ali Warner Bros. je htio igrati na sigurno. Bojeći se da Joker neće dobro proći na kino blagajnama, studio je zaposlio Bron Studios i Village Roadshow da sufinanciraju film. Time je film bio jeftiniji za producirati, ali to sada također znači da moraju podijeliti profit s njima.

Ako uzmemo u obzir da je Joker već do sada zaradio oko $600 milijuna diljem svijeta i mnogi analitičari vjeruju da može zaraditi između $800 milijuna – $1 milijardu do svog završetka prikazivanja, možemo vjerovati da će Warner Bros. jako zažaliti svoju odluku.

Druge je zanimalo i ovo...